Karnemelk maken

Karnemelk maken

Hoe maak je karnemelk?

Karnemelk, vroeger ook wel botermelk genoemd, is een vetarm zuivelproduct met een heerlijke zure smaak. Met de karnemelk startersculturen van Yoghurt.nl maak je eenvoudig zelf verse karnemelk voor een periode van ongeveer 9 weken.

Net als bij het maken van yoghurt en het maken van karnemelk is Kefir het resultaat van fermentatie , waarbij bacteriën suikers omzetten naar goede zuren. Onze Kefir startersculturen bevatten de oorspronkelijke bacteriën en gisten om Kefir te maken, volledig biologisch en zonder industriële toevoegingen.

Zelfgemaakt karnemelk heeft verschillende gezondheidsvoordelen. Recent onderzoekt toont aan dat karnemelk goed is voor de diversiteit van de darmflora. Tevens is het een vet arme drank en een uitstekende bron van calcium, eiwitten, vitamine A en B2.

Benieuwd naar de bereidingswijze? Lees de onderstaande gebruiksaanwijzing om met onze startersculturen zelf karnemelk te maken.