Gratis verzending bij bestellingen boven de € 40,-!

Kefir maken

Kefir maken

Hoe maak je Kefir?

Kefir, ook wel het yoghurtplantje genoemd, is een verassend frisse, lichtzure zuiveldrank die vol goede bacteriën zit. Yoghurt.nl biedt Kefir startersculturen aan waarmee je binnen een minuut, in slechts 3 stappen, voor een periode van 12-15 weken verse Kefir maakt.

Net als bij het maken van yoghurt en het maken van karnemelk is Kefir het resultaat van fermentatie , waarbij bacteriën suikers omzetten naar goede zuren. Onze Kefir startersculturen bevatten de oorspronkelijke bacteriën en gisten om Kefir te maken, volledig biologisch en zonder industriële toevoegingen.

Het dagelijks drinken van Kefir draagt bij een gevarieerde, evenwichtige voeding en is goed voor je gezondheid. De levende Kefir bacteriën en gisten zorgen voor deze gezondheidsvoordelen. De belangrijkste voordelen van Kefir hebben we hieronder voor je samengevat:

Kefir draagt bij een eventwichtige darmflora

Kefir draagt bij aan een goede spijsvertering

Kefir is lactose-arm en daardoor makkelijk verteerbaar

Voor de bereiding van Kefir is geen yoghurtmaker nodig. Lees de onderstaande gebruiksaanwijzing om meer te weten komen over de bereiding van Kefir met onze startersculturen.