Blogger Linda van Instagram-account @snoepgezond ging voor ons aan de slag met de Ultieme kaaskit. Met de Ultieme kaaskit bereid je in een handomdraai je eigen (zachte) kaas. Ontzettend eenvoudig en erg leuk om te doen. Linda koos er voor om een Ricotta te maken, die ze vervolgens verwerkte als ingrediƫnt voor een citroen ricotta cake.
En dat pakte goed uit, want deze citroen ricotta cake is heerlijk! Nog een geheimpje.. de cake is suikervrij! Een verantwoord tussendoortje dus, waar je met een gerust hart van kunt snoepen. Dat maakt deze cake ook geschikt om mee te ontbijten. En wil je helemaal uitpakken, serveer er dan deze veel te lekkere suikervrije lemoncurd bij.

Benodigdheden van Yoghurt.nl
Ingrediƫnten
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 25 gram vanille eiwitpoeder
- 3 eieren
- 50 gram vloeibare boter
- 200 gram zelfgemaakte ricotta
- snufje zout
- 1/2 tl baking soda
- sap + rasp van 2 citroenen
- amandelschaafsel

Zelfgemaakte Ricotta. Bereid met de Ultieme Kaaskit door Linda van @snoepgezond.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
- Klop in een kom de eieren los en roer hier de boter en ricotta doorheen. Rasp de citroenen en voeg de rasp toe. Pers de citroenen uit en roer het sap door de natte ingrediƫnten. Voeg nu ook de baking soda toe. Het geheel zal waarschijnlijk iets gaan schuimen.
- In een andere kom meng je de droge ingrediƫnten. Voeg hieraan de natte ingrediƫnten toe en roer tot een glad beslag. Is het beslag te droog? Voeg dan een scheutje (plantaardige) melk toe.
- Stort het beslag in de cakevorm en strooi wat amandelschaafsel op de bovenkant. Schuif het bakblik in de oven voor ongeveer 50 minuten. Controleer met een prikker of de cake gaar is.
Foto en recept Ā© iksnoepgezond.nl


