Gratis verzending vanaf € 55! Voor 22.00 besteld? Morgen bezorgd!

Crêpes met Vegan Vanille Yoghurt

Crêpes met Vegan Vanille Yoghurt
24 oktober 2019 Yoghurt.nl

Crêpes met Vegan Vanille Yoghurt

Een klassieke combinatie is flinterdunne pannenkoeken, ook wel crêpes genoemd, gecombineerd met een zoete vanille yoghurt. En dit hoeft niet per sé reguliere yoghurt te zijn. Wat denk je van heerlijke zelfgemaakte vegan yoghurt? Samen en gecombineerd met lekker fruit, heb je een erg lekker brunch gerecht of wellicht zelfs een luxe toetje.

Benodigdheden van Yoghurt.nl:

Benodigdheden voor 4 porties:

  • 2 hele eieren
  • 1 eidooier
  • 120 gram tarwebloem
  • 1 mespunt zout
  • 200 ml melk naar keuze
  • 200 ml vegan yoghurt
  • Suiker naar smaak
  • Rasp van ½ sinaasappel
  • Boter of olie om in te bakken

Bereiding:

  1. Doe de eieren en eidooier in een kom en zeef de tarwebloem en zout erboven. Schenk de melk erbij en roer tot er een vloeibaar en glad beslag ontstaat.
  2. Zet het beslag een half uur in de koelkast zodat het tot rust kan komen.
  3. Verhit in een koekenpan een klontje boter of een beetje olie en schenk met een soeplepel een beetje beslag dat je direct uit laat vloeien in de pan zodat je een dunne pannenkoek krijgt.
  4. Draai de crêpe om zodra de bovenkant droog is en bak nog even kort.
  5. Leg de crêpe op een bord en herhaal stap 3 en 4 totdat het beslag op is.
  6. Breng de vegan yoghurt op smaak met een beetje suiker en de sinaasappelrasp.
  7. Leg een crêpe op een bord en doe er een lepel yoghurt op. Vouw de crêpe in vieren en bestrooi met wat poedersuiker en serveer met vers fruit.
  8. Herhaal dit met de andere vier borden. Serveer eventueel twee crêpes per bord.

Tip: Voor een volwassen toetje schenk je een beetje Grand Marnier over de crêpes vlak voordat je ze serveert!

Starten met het maken van je eigen yoghurt? Bestel pakket Kwiek!

Bekijken