Gratis verzending vanaf € 55! Voor 22.00 besteld? Morgen bezorgd!

Het verschil tussen Yoghurt Naturel en Bulgaarse Yoghurt

Het verschil tussen Yoghurt Naturel en Bulgaarse Yoghurt
27 maart 2020 Yoghurt.nl

Wat is het verschil tussen yoghurt en Bulgaarse yoghurt?

Yoghurt is bijzonder populair tegenwoordig. In de supermarkt vind je rij na rij met verschillende soorten en smaken yoghurt. En dat is niet zo verwonderlijk. Yoghurt wordt al eeuwenlang gegeten door heel veel verschillende culturen. De vroegste opschriften over yoghurt dateren uit de Romeinse tijd zelfs. Oude Indiase geschriften noemen een combinatie van yoghurt en honing ‘voedsel van de goden’ en de oude Perzen claimen dat Abraham uit de Bijbel zijn gezondheid en hoge leeftijd deels te danken had aan het feit dat hij regelmatig yoghurt consumeerde.

Hoe het ook zij, yoghurt is ook gewoon erg lekker en voedzaam. En tegenwoordig hebben we de heerlijkste yoghurts uit alle windstreken zo voor het grijpen in de winkel. Denk hierbij aan Griekse yoghurt – dik en romig, IJslandse yoghurt skyr – stevig van textuur of roeryoghurt met zijn oorsprong in Zwitserland. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen reguliere yoghurt en Bulgaarse yoghurt?

Bulgaarse yoghurt

Bulgaarse yoghurt is heerlijk romig, maar niet zo dik als Griekse yoghurt. Ook heeft Bulgaarse yoghurt een typerende, zure smaak. Dit komt omdat deze yoghurt traditioneel met schapenmelk wordt gemaakt in plaats van met koemelk zoals bij reguliere yoghurt. En een ander verschil is dat Bulgaarse yoghurt niet geroerd wordt zoals bijvoorbeeld bij de Zwitserse roeryoghurt. Bulgaarse yoghurt is wat men standyoghurt noemt. Het blijft onaangeroerd tijdens het fermenteren. Het lijkt dan ook meer op pudding dan op schenkbare yoghurt.

Bulgaarse yoghurt van Yoghurt.nl

Startersculturen voor Bulgaarse yoghurt bestellen

Reguliere yoghurt (yoghurt naturel)

Het verschil met reguliere yoghurt is dan ook groot. Reguliere yoghurt heeft ook wel een zure smaak, maar die is meer neutraal of zelfs zoetig te noemen in vergelijking met Bulgaarse yoghurt. Ook is de textuur veel losser. Reguliere yoghurt schenk je gemakkelijk uit een pak of pot. Bulgaarse yoghurt moet je echt scheppen. Qua voedingswaarde is er niet veel verschil tussen de twee. Onze startersculturen voor yoghurt naturel en Bulgaarse yoghurt zijn beiden rijk aan gezonde probiotica. Dus of je de één of de ander consumeert maakt in die zin niet uit.

Yoghurt naturel van Yoghurt.nl

Startersculturen voor Yoghurt Naturel bestellen

Conclusie

Het grote verschil tussen yoghurt en Bulgaarse yoghurt zit hem dus voornamelijk in textuur en smaak, helemaal als je Bulgaarse yoghurt op de traditionele manier wilt maken en schapenmelk gebruikt. Maar ook als je gewoon koemelk gebruikt zul je een duidelijk verschil in smaak merken. De startersculturen zijn duidelijk verschillend en dat proef je.

Dus wat vind jij lekkerder? Makkelijk schenkbare yoghurt met een aangenaam licht zoet-zure smaak, of gaat je voorkeur uit naar een zuurdere, dikke yoghurt? Dan weet je nu welke je moet kiezen! En met onze startersculturen van hoge kwaliteit en de ‘lukt altijd’ garantie, kun je ook heel eenvoudig zelf (Bulgaarse) yoghurt thuis maken.

Alle yoghurtculturen bekijken

 

Starten met het maken van je eigen yoghurt? Bestel pakket Kwiek!

Bekijken