Vijg en Zachte Geitenkaas hapje
Krijg je deze maand een keer gasten voor een hapje en een drankje? Dan wil je natuurlijk wat lekkers en wat feestelijks serveren. Gelukkig hoeft dat niet heel ingewikkeld te zijn. Wat denk je van deze combinatie van verse vijg, balsamico en zelfgemaakte zachte geitenkaas?
Het is erg leuk en verrassend eenvoudig om zelf kaas te maken. Met onze Ultieme Kaaskit heb je alles in huis (behalve de geitenmelk) om geitenkaas te maken. Kaas maken is een leuke hobby die erg lekker is en als je met het serveren van dit hapje er bij vertelt dat je de kaas zelf gemaakt hebt, weet je zeker dat jij en je gasten voorlopig niet verlegen zitten om gespreksstof.
Benodigdheden van Yoghurt.nl:
Ingrediënten per persoon:
- 1 verse vijg
- Een brokje verse geitenkaas
- 1 tl balsamico azijn
- Ter decoratie wat verse kruiden
Bereiding:
- Snijd de vijg bijna geheel door de helft en druk hem voorzichtig open.
- Doe wat geitenkaas in de vijg.
- Neem een mooi presenteerblad of een bord en druppel daar wat balsamico azijn op.
- Plaats de vijg op de azijn.
- Maak het geheel af met wat takjes verse kruiden en serveer.
0