Gratis verzending vanaf €40,-!

Zuurdesem Pannenkoeken

Zuurdesem Pannenkoeken
10 oktober 2019 Yoghurt.nl

Zuurdesem Pannenkoeken

Dit is wat ons betreft echt een weekend ontbijt dat zeker de moeite van het maken waard is. De truc is om de avond ervoor het beslag al deels klaar te maken zodat je ’s ochtends een heerlijk zuurdesembeslag hebt voor pannenkoeken. De smaak van deze pannenkoeken is een tikje zuur, de textuur lekker stevig en je kan er eindeloos mee variëren. Net als met gewone pannenkoeken eigenlijk.

Je kunt dit beslag ook heel goed gebruiken voor wafels. Het is namelijk iets dikker dan gewoon pannenkoekbeslag. Maak je toch liever dunnere pannenkoeken? Voeg de volgende dag dan iets meer melk of een extra ei toe om het beslag te verdunnen.

Benodigdheden van Yoghurt.nl:

Ingrediënten voor 12 – 15 pannenkoeken:

  • 400 gram (volkoren) meel
  • 200 gram zuurdesemstarter
  • 500 ml melk
  • 2 eieren
  • ½ tl zout
  • 1 tl bicarbonaat
  • Boter of olie om in te bakken
  • Optioneel: wat suiker of honing om het beslag zoeter te maken

Bereiding:

  1. De avond ervoor meng je het meel met het zuurdesem en de melk en roer je het goed door. Dek het af en laat de nacht op kamertemperatuur staan.
  2. De volgende ochtend roer je de overige ingrediënten erdoor tot je een mooi beslag hebt.
  3. Smelt wat boter of olie in een koekenpan en schenk een beetje beslag in de pan.
  4. Op middelmatig vuur laat je de pannenkoek garen tot de bovenkant droog is.
  5. Draai de pannenkoek om en bak nog even kort.
  6. Leg de pannenkoek op een bord en herhaal de vorige twee stappen tot het beslag op is.

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Starten met het maken van je eigen yoghurt? Bestel pakket Kwiek!

Bekijken