Gratis verzending vanaf € 55! Voor 22.00 besteld? Morgen bezorgd!

7 redenen om thuis je eigen kaas te maken

7 redenen om thuis je eigen kaas te maken
22 augustus 2019 Yoghurt.nl

7 Redenen om thuis je eigen kaas te maken

Thuis kaas maken lijkt iets dat je liever aan de professionele kaasmakers over wilt laten. Maar er zijn nog zoveel soorten kaas die je heel eenvoudig zelf thuis kunt maken, bijvoorbeeld met onze Kaaskits, zodat je je geen zorgen hoeft te maken of het je wel zal lukken of niet. Maar er zijn nog meer redenen om thuis je eigen kaas te maken:

  1. Het wordt niet veel meer gedaan.

Net zoiets als zelf je huis bouwen, is zelf kaas maken iets wat niet veel meer gedaan wordt. Veel mensen kopen liever bij de supermarkt wat ze nodig hebben en denken er verder niet meer bij na, laat staan dat het als hobby overwogen wordt. Maar zelfgemaakte kaas is heerlijk van smaak en zal zeker het middelpunt van de belangstelling zijn als je het op een feestje serveert. Lijkt dat je wel wat? Begin dan eerst eens met onze Mediterrane kaaskit. Als je daar de smaak van te pakken hebt gekregen, kun je onze Ultieme kaaskit uitproberen voor nog meer variaties.

  1. Zelfgemaakte bevat de beste ingrediënten.

Door zelf kaas te maken, weet je precies wat er in zit. Kaas uit de fabriek kan toevoegingen bevatten waar je geen behoefte aan hebt en door het zelf te maken, houd je dat dus volledig in de hand. Alle ingrediënten in onze kaaskits zijn waar mogelijk biologisch en verder heel natuurlijk en vrij van GMO.

  1. Het is simpel!

Zelfgemaakte kaas maak je in slechts een paar eenvoudige stappen, en die zijn hetzelfde ongeacht wat voor kaas je wilt maken.

  1. Terug naar de boer

Wanneer je je eigen kaas maakt, kies je uiteraard voor de beste kwaliteit ingrediënten. In deze zoektocht zul je contact maken met gepassioneerde boeren die ook alleen voor de beste kwaliteit melk gaan. Goeie gesprekken en mooie producten gegarandeerd!

  1. Het is goedkoop

Sommige hobby’s, ook die gerelateerd aan eten, kunnen prijzig zijn. Zelf kaas maken is dat niet. De grondstoffen die je nodig hebt zijn stuk voor stuk niet duur en je ‘gereedschap’ gebruik je keer op keer weer. De meeste van deze benodigdheden zitten al in onze kaaskits. Zelf hoef je alleen maar een pan en een kunststof roerlepel te hebben.

  1. Kinderen vinden het geweldig

Leer kinderen waar kaas vandaan komt en hoe het gemaakt wordt, door samen met hen kaas te maken. Leuk voor je eigen kinderen, oppaskinderen of als speciaal project op school.

  1. Het is gewoon ontzettend lekker!

Je hebt de beste ingrediënten gekozen en dat proef je! Verse melk, de beste kruiden en goeie kwaliteit zeezout geven het beste resultaat wanneer je zelf kaas maakt. Plus het is opvallend lastig om een kaas te verpesten. Vaak is het een kwestie van afspoelen, op smaak brengen met zout en gewoon even proeven hoe het smaakt. Wie weet ontdek je op die manier wel een nieuwe kaassoort!

Je ziet het, zelf thuis kaas maken is gewoon een erg leuke en bijzondere hobby die eigenlijk niet kan mislukken en al met al niet veel inspanning kost. Het resultaat is zeer smakelijk en als je kinderen hebt, leer je hun waardevolle lessen. En met onze kaaskits is een goed resultaat gegarandeerd!

Bestel jouw favoriete kaaskit:

Ultieme kaaskitMediterrane kaaskit

Starten met het maken van je eigen yoghurt? Bestel pakket Kwiek!

Bekijken