Ananas-yoghurttaart

Ananas-yoghurttaart
8 mei 2017 Yoghurt.nl
In Recepten

Ananas-yoghurttaart

Voor de yoghurt zijn de naturel yoghurtculturen gebruikt + volle houdbare (gesteriliseerde) melk. Deze taart kan het beste een dag voor consumptie worden gemaakt en is circa drie dagen houdbaar.

10 personen

Bereidingstijd: 30 min.
Wachttijd: min. 4 uur

Ingrediënten:
1 pak lange vingers
500 ml yoghurt + 3 eetlepels kristalsuiker
400 ml slagroom + 5 à 6 eetlepels kristalsuiker
6 kleine blaadjes gelatine
Blik ananas

Benodigdheden:
Springvorm
Bakpapier
Pannetje
Kom
Mixer

1. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Bedek de bodem van de springvorm met lange vingers (suikerkant naar boven).
2. Roer door de yoghurt 3 eetlepels suiker.
3. Sap van de ananas opwarmen in een pannetje en de gelatine in het sap 10 minuten weken tot het helemaal is opgelost. Snij de ananas in stukjes.
4. Klop ondertussen de slagroom half stijf. Voeg hier 5 à 6 eetlepels suiker door en klop de slagroom helemaal stijf.
5. Laat het ananassap wat afkoelen. Roer de yoghurt en slagroom voorzichtig door elkaar. Roer daarna het ananassap door het mengsel.
6. Als het mengsel een beetje stijf is de helft van de ananasstukjes door het mengsel roeren.
7. Giet het mengsel in de springvorm en laat het minstens 4 uur afkoelen in de koelkast.
8. Als de taart is opgestijfd kan de rest van de ananas als garnering worden gebruikt.

Makkelijk, goedkoop en snel!

© Heleen Withaar, Yoghurt.nl

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*