Gratis verzending vanaf € 55! Voor 22.00 besteld? Morgen bezorgd!

Banana nicecream

Banana nicecream
1 juli 2022 Yoghurt.nl

Benodigdheden van Yoghurt.nl

Banana nicecream

Bereidingstijd: 5 minuten
Moeilijkheid *****

Nee, er staat niet per ongeluk een ‘n’ voor icecream. Nicecream is een gezonde versie van ijs die je zelfs als ontbijt kunt eten. Je hebt slechts 2 ingrediënten en een keukenmachine of blender nodig. Wanneer je bevroren banaan blendt , krijgt het een romige structuur die aan ijs doet denken. Ben je gek op ijs maar wil je wat minder suiker binnen krijgen? Wil je je kinderen in de maling nemen en ze meer fruit laten eten? Heb je bananen over en wil je eens wat anders dan bananenbrood? Nicecream is the way to go!

Om de goede textuur te krijgen heb je een vloeibaar ingrediënt nodig. In dit geval gebruikte ik kefir, wat de nicecream nog gezonder maakt. De probiotica uit kefir zijn goed voor je darmflora en daarnaast zit het barstensvol voedingsstoffen. Daarnaast geeft kefir een lekker frisse smaak aan de nicecream, net anders dan wanneer je bijvoorbeeld (een plantaardige) melk zou gebruiken. De kefir zorgt dus voor een andere smaak en maakt mijn darmen blij; win-win! Ik ging aan de slag en maakte mijn eigen kefir met de producten van yoghurt.nl.
Wat betreft de toppings kun je gebruiken wat je zelf lekker vindt. Ik ging in dit geval voor rood fruit en wat munt. Je kunt ook denken aan pindakaas, noten, karamel, slagroom en al het fruit dat je maar lekker vindt. Je kunt de nicecream in plaats van als ontbijt natuurlijk ook als toetje serveren. Maak het zo gezond of minder gezond als je zelf wilt!

Ingrediënten:

  • 2 bevroren bananen
  • 150 ml kefir
  • Alle toppings die je maar lekker vindt

Instructies:

  1. Voeg de bevroren bananen en de kefir samen in de keukenmachine of blender en blenden maar!
  2. Maak af met de gewenste toppings en serveer direct.

Eet smakelijk!

Foto en recept © etenmeteef.

In samenwerking met Yoghurt.nl.

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Starten met het maken van je eigen yoghurt? Bestel pakket Kwiek!

Bekijken