Wauw! Kijk eens wat @myfreshpantry heeft gemaakt met onze Mediterrane kaaskit! Is het geen plaatje? Overheerlijke bladerdeegtaartjes met appel en zelfgemaakte mascarpone. De mascarpone is een van de vele kaassoorten die je kan bereiden met onze kaaskits.
Benodigdheden van Yoghurt.nl
Bladerdeegtaartjes met appel en mascarpone
Ingrediënten
- 1/2 portie zelfgemaakte mascarpone naar recept van de Mediterrane kaaskit
- 1 rol bladerdeeg
- 1 eetlepel slagroom
- 1 eetlepel lemon curd
- 2 eetlepels kristalsuiker
- 2 kleine appels
- 1 ei
- 1 eetlepel water
- 2 eetlepels geroosterde pecannoten
Bereiding
- Maak de mascarpone klaar volgens het recept van de Mediterrane kaaskit. Laat een nacht (of minimaal 6 uur) opstijven in de koelkast.
- Neem een rol bladerdeeg en snijd hier met behulp van een kom of ander rond voorwerp drie of vier cirkels uit.
- Vouw de rand van de cirkels voorzichtig om zodat je een hogere rand krijgt. Hiervoor kun je eventueel ook de restjes van het bladerdeeg gebruiken. Duw de rand voorzichtig aan met de onderkant van een vork voor een gekarteld patroon.
- Verwarm de oven voor tot 200 graden celcius.
- Roer in een kommetje de helft van de mascarpone met 1 eetlepel slagroom,1 eetlepel lemon curd en 1 eetlepel suiker los tot een egale, romige vulling.
- Verspreid de helft van het mascarponemengsel over de binnenkant van de bladerdeegtaartjes (let op: niet op de rand) en laat de andere helft in het kommetje zitten.
- Was twee appels en verwijder het klokkenhuis. Snijd elke appel door de helft en snijd elke helft in dunne plakjes.
- Plaats op elk taartje een halve appel. Als je maar drie cirkels uit het bladerdeeg hebt kunnen halen, verdeel de laatste helft dan over de drie taartjes.
- Klop een ei los met een eetlepel water en borstel voorzichtig over de randen van de bladerdeegtaartjes. Sprinkel ook de overige eetlepel suiker over de taartjes, inclusief het bladerdeeg.
- Bak de taartjes in zo’n 20-25 minuten gaar en draai eventueel halverwege om.
- Laat de taartjes 5 minuten afkoelen en serveer met de tweede helft van het mascarponemengsel en een aantal gehakte geroosterde pecannoten.
Foto en recept © myfreshpantry
In samenwerking met Yoghurt.nl.