Gratis verzending vanaf € 55! Voor 22.00 besteld? Morgen bezorgd!

Bosbessen muffins met Chinese five-spice

Bosbessen muffins met Chinese five-spice
27 augustus 2020 Yoghurt.nl

Combineer een luchtige cake met frisse bosbessen eens met een snuf kruidige Five-Spice. Deze combinatie van vijf specerijen doet denken aan speculaaskruiden, maar dan net een tikkeltje anders. Je kunt deze specerijen melange gewoon in de supermarkt krijgen. En om de muffins extra luchtig te krijgen, gebruik je een combinatie van (zelfgemaakte) yoghurt en extra bicarbonaat. De chemische reactie van deze twee ingrediënten maken je baksels super-luchtig!

Benodigdheden van Yoghurt.nl

Ingrediënten

  • 150 milliliter zelfgemaakte yoghurt Naturel
  • 100 gram boter op kamertemperatuur
  • 140 gram basterdsuiker
  • 2 middelgrote eieren
  • 1 tl Chinese five-spice kruidenmix
  • 250 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl bicarbonaat
  • 125 gram bosbessen, vers of bevroren

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en pak een muffin bakplaat en doe hier cupcake papiertjes in.
  2. Roer met behulp van een elektrische klopper of keukenmachine de boter met de suiker goed door elkaar tot het luchtig is. Klop de eieren één voor één er door, gevolgd door de yoghurt. Voeg als laatste de Chinese five-spice er bij en roer nog even kort door.
  3. Doe alle droge ingrediënten in een zeef boven een kom en zeef het door elkaar zodat er geen klontjes in zitten. Stort dit bij het boter-suiker mengsel en roer door elkaar tot je een glad beslag hebt.
  4. Roer als laatste met de hand de bosbessen door het beslag om te voorkomen dat ze kapot gaan.
  5. Verdeel het beslag over de cupcake vormpjes en zet in de oven.
  6. Draai de temperatuur omlaag naar 175 graden en bak de muffins in 25 – 30 minuten gaar. Check met een tandenstoker of ze gaar zijn. Zo niet, bak dan steeds vijf minuten extra.
  7. Haal de bosbessen muffins uit de oven en laat ze volledig afkoelen voordat je ze uit hun papieren jasjes haalt.
  8. Deze muffins blijven 3 – 4 dagen goed in een luchtdichte doos.

Recept: Heleen, Yoghurt.nl

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Starten met het maken van je eigen yoghurt? Bestel pakket Kwiek!

Bekijken