Chocoladecake met yoghurt en Kefir

Chocoladecake met yoghurt en Kefir
15 juli 2016 Yoghurt.nl
In Recepten

Wil je een chocoladecake met yoghurt maken?

Monique van der Vloed van Meukvrij met Monique heeft een heerlijk recept voor chocoladecake gemaakt. Ze gebruikt hierbij zowel zelfgemaakte Yoghurt Naturel als Kefir.

De volgende ingrediënten heb je nodig voor de chocoladecake:

  • 2 bananen
  • 200 gram zonnebloempitten
  • 200 gram pompoenpitten
  • 100 gram walnoten
  • 2 eetlepels Stevia sweet Xtra
  • 2 eetlepels biologische magere cacaopoeder
  • 1,5 eetlepel wijnsteenbakpoeder
  • 150 ml zelfgemaakte Yoghurt Naturel

De volgende ingrediënten heb je nodig voor de topping van de chocoladecake:

  • 8 eetlepels Stevia Icing poedersuiker
  • 1 eetlepel biologische magere cacaopoeder
  • Melk Kefir bereid met Kefir Startersculturen

Zo maak je de chocoladecake:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet een middenmaat vierkant cakeblik in met kokosolie en bekleed met bakpapier.
  • Maal alle ingrediënten voor de cake in de keukenmachine tot een gladde massa.
  • Verdeel het mengsel in het cakeblik
  • Bak de cake in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-50 minuten. Blijf tussentijds controleren. Laat goed afkoelen.
  • Meng de cacaopoeder door de poedersuiker en voeg steeds kleine beetjes Kefir toe tot er een mooi stevig glazuur ontstaat. Besmeer de cake met het glazuur en laat drogen.

Wij zijn erg benieuwd wat jij er van vindt. Laat het ons weten in een reactie!

Comment (1)

  1. Wiwik 4 weken geleden

    Ben super benieuwd hoe dit zal smaken, dus aan de slag. Bedankt hiervoor!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*