Benodigdheden van Yoghurt.nl
Yoghurt Panna Cotta
Wat een plaatje, deze yoghurt panna cotta met zelfgemaakte Bulgaarse yoghurt! Lindy Janssen van @lindyslekkernijen maakte dit feestelijke toetje voor ons. Haar Instagram-naam zegt het al: Lindy weet wat lekker is! Maak jij deze kerst ook deze verukkelijke yoghurt panna cotta?
Moeilijkheid: *****
Ingrediënten voor 4 personen:
- 250 ml slagroom
- 250 ml Bulgaarse yoghurt (zelfgemaakt)
- Halfvolle melk voor de starter
- 100 gram suiker
- 1 mes punt vanille merg
- 4 blaadjes gelatine
- 75 ml Amarula Likeur
- Ammerettino ‘koekjes’ gehakt
Overige benodigdheden; yoghurtmaker | 4 mooie glazen | steelpan | maatbeker of weegschaal
Bereidingsinstructies:
- Volg de bereidingswijze op de verpakking van de Bulgaarse Yoghurt ‘starter’ in de yoghurt starter
- Wanneer de bereiding klaar is van je zelfgemaakte yoghurt ga je verder met het maken van de panna cotta
- Week de blaadjes gelatine in een schaaltje met koud water
- Verwarm de slagroom op in een steelpannetje samen met de vanille merg en de suiker
- Wanneer dit kookt zet je de warmtebron uit en roer je de gelatine blaadjes eronder
- Vervolgens roer je er de yoghurt doorheen
- En als laatste voeg je de amurula likeur toe
- Verdeel je panna cotta mengsel over 4 mooie glazen
- Zet minimaal 3 uur in de koelkast
- Voor het serveren hak je wat ammerettino koekjes en strooi je deze langs de rand in het glas van je panna cotta!
Foto’s en recept © lindyslekkernijen