Komkommer raita

Komkommer raita
27 september 2017 Yoghurt.nl
In Recepten

Komkommer raita

Bijgerecht

Raita is een lekkere, gekruide yoghurtsaus. Dit is een gerecht wat koud wordt geserveerd. Raita heeft veel weg van tzatziki. Een van de verschillen is dat in tzatziki knoflook zit en in raita niet. Daarbij kenmerkt raita zijn smaak door komijnzaad.

Raita wordt veel in India gegeten als bijgerecht van de vaak pittige curry’s. Zuivelproducten helpen om de pittige smaak van pepers te “blussen”. Behalve dat raita verkoelend werkt is het ook lekker fris om te eten. Er zijn verschillende soorten raita. Hieronder is het recept van een komkommer raita te vinden.

Ingrediënten:

  • 500 ml volle yoghurt (Naturel of Bulgaars)
  • 1 komkommer
  • 20 blaadjes munt + een paar blaadjes ter decoratie
  • 1/3 tl gemalen komijnzaad
  • 1 tl gemalen peper
  • Snuf zout

Bereidingstijd: ca. 15 minuten

Wachttijd hangop: ca. 8 uur

  1. Doe de yoghurt in de notenzak. Leg deze notenzak in een vergiet of zeef en hang deze boven een kom, zodat het vocht daarin kan lekken. Zet het geheel in de koelkast en laat dit ca. 8 uur uitlekken om een goede dikke yoghurt (hangop) te krijgen.
  2. Was de komkommer of haal met een dunschiller de schil van de komkommer.
  3. Snij hem over de lengte midden door. Haal met een lepel de zachte binnenkant uit de komkommer.
  4. Rasp of snij met de dunschiller allemaal dunne plakjes van de komkommer tot deze helemaal op is. Laat de komkommer uitlekken of knijp de komkommer uit, zodat er zo min mogelijk vocht in de komkommer blijft.
  5. Doe de uitgelekte yoghurt in een schaaltje. Snij de muntblaadjes fijn en doe dit bij de yoghurt. Voeg ook de komkommer, komijnzaad en na smaak peper en zout toe.
  6. Roer alles goed door en klaar is de raita.

 

 

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*