Gratis verzending vanaf € 55! Voor 22.00 besteld? Morgen bezorgd!

Luchtige sinaasappel-yoghurtcake

Luchtige sinaasappel-yoghurtcake
23 mei 2023 Yoghurt.nl

Benodigdheden van Yoghurt.nl

Luchtige sinaasappel-yoghurtcake

Nog een maandje en dan is het weer zomer! Maar met deze sinaasappel-yoghurtcake haal je nu al de zomer in huis. Lekker luchtig, dus geschikt voor ieder moment van de dag. Bij het ontbijt, tijdens de koffiebreak of als lekker licht dessert!

Duur: 60 minuten
Moeilijkheid: *****

Ingrediënten:

  • 300 gram yoghurt* (*zelfgemaakte yoghurt naturel)
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 60 gram zonnebloemolie
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel sinaasappel essence
  • 2 eieren
  • 250 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder (8gram)
  • Extra nodig: springvorm 20 cm en eventueel poedersuiker om te bestrooien, en fruit om af te werken.

Bereidingsinstructies:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius
  2. Bekleed de bodem van de springvorm met een stuk bakpapier en vet de randen in met boter.
  3. Meng de bakpoeder met de bloem.
  4. Roer in een grote kom de yoghurt, basterdsuiker, zonnebloemolie, zout, sinaasappel essence en eieren door elkaar.
  5. Zeef de bloem er boven en roer alles met een pollepel tot een glad beslag.
  6. Schep het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
  7. Zet de vorm in de oven.
  8. Bak de cake in 40 tot 45 minuten gaar. (Een prikker moet er schoon uitkomen wanneer je hem in de cake hebt gestoken)
  9. Laat de cake afkoelen tot kamertemperatuur in de vorm.
  10. Bestuif voor het serveren de cake met poedersuiker.
  11. Bewaar de cake afgedekt in de koelkast.

Foto en recept © plovierskitchen

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Starten met het maken van je eigen yoghurt? Bestel pakket Kwiek!

Bekijken