Pepernoten-yoghurtijs met chocolade stukjes
4 à 6 personen
Ken je de smaak coockiedough met chocolade stukjes? Daar doet dit ijs mij qua smaak aan denken! Maar dan wel met de frisse smaak van yoghurtijs. Door de koek- en speculaaskruiden past dit ijs, ondanks dat het bijna winter is, toch heel goed bij dit seizoen. En ijs kan altijd toch?!
Dus nog op de valreep een lekker sinterklaasrecept. Hoewel, dit recept ook nog prima kan wanneer het geen sinterklaas is. Mochten er geen pepernoten meer in de winkel liggen dan kunnen deze prima worden vervangen door speculaasjes.
Bereidingstijd: 30 minuten
Opstijftijd: ca. 4 uur (in ijsmachine)
Ingrediënten
- 150 ml slagroom
- 350 ml zelfgemaakte volle yoghurt (Bulgaars of naturel)
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 gr kristalsuiker
- 1/2 tl koek- en speculaaskruiden
- 50 gr melk chocola
- 70 gr pepernoten
Benodigdheden
- Mixer
- Kom
- Ijsmachine
- Bakje met deksel wat in de vriezer kan
Bereiding
- Klop de slagroom half stijf (lobbig)
- Roer de yoghurt, vanillesuiker, kristalsuiker en koek- en speculaaskruiden door de slagroom.
- Hak de chocola in kleine stukjes en breek de pepernoten in vieren en voeg dit alles toe aan het slagroom-yoghurtmengsel. Roer het geheel nog even door.
- Giet het mengsel in de ijsmachine en laat draaien volgens de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine (meestal 20 tot 30 minuten).
- Schep het ijs in een bak en laat het opstijven in de vriezer (ca. 2 tot 4 uur).
Recept: Heleen, Yoghurt.nl
1
0
Reactie (1)
-
Dit zijn kruidnootjes, geen pepernoten!!!!!!!