Gratis verzending vanaf € 55! Voor 22.00 besteld? Morgen bezorgd!

Romige noedelsoep met shii-take, paksoi en tofu

Romige noedelsoep met shii-take, paksoi en tofu
9 september 2022 Yoghurt.nl

Benodigdheden van Yoghurt.nl

Romige noedelsoep met shii-take, paksoi en tofu

Duur: 20 minuten
Moeilijkheid: *****

Op zoek naar een bordje comfort food dat in minder dan 20 minuten op tafel staat? Zoek niet verder! Ik zeg het niet snel, maar met dit simpele smaakbommetje heb ik mezelf echt overtroffen. Het gerecht heeft alleen maar plusjes; bijna iedereen vindt dit lekker, het staat snel op tafel en het is ook nog eens volledig vegan. Mocht je niet vegan zijn, is het ook lekker om nog een gekookt eitje aan de noedelsoep toe te voegen.

De meest bekende noedelsoep is ramen, maar het duurt best wel lang om een smaakvolle bouillon zelf te maken. Om deze relatief simpele soep wat extra’s te geven, gebruikte ik kokosmelk. Hierdoor krijg je een romige soep, die verder licht spicy is door de rode curry pasta. Deze haal ik zelf altijd bij te toko, zo veel lekkerder dan bij de supermarkt.

Deze soep heeft naast de curry pasta verschillende andere smaakmakers. Eén ervan zijn de shii-takes. Deze kook je deels mee omdat hierdoor de unieke smaak in de soep trekt. Met de kit van yoghurt.nl kweekte ik mijn eigen shii-takes. Hier heb ik flink wat toewijding en liefde ingestopt. Het is daardoor echt enorm leuk om na lang wachten en goede zorg je zelfgekweekte shii-takes te gebruiken in een lekker gerecht als deze.

Ingrediënten:

  • 200 gram shii take (zelf gekweekt met de set van yoghurt.nl)
  • 1 baby paksoi
  • 1 rode paprika
  • 1 bosui
  • 200 gram tofu
  • 1 witte ui
  • 1 duimpje gember
  • 1 rode peper
  • 1 stukje sereh (gewoon te koop bij de supermarkt)
  • 2 teentjes knoflook
  • Handje vol koriander
  • 2 limoenbladeren of sap van 1 limoen
  • 2 eetlepels rode curry pasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 500 ml groente bouillon
  • 110 gram noedels (ik gebruikte die uit een pakje voor noedelsoep)
  • 1 eetlepel maizena
  • Optioneel: 1 eetlepel crispy chili olie

Instructies:

  1. Snijd de ui, en rode peper fijn. Voeg deze in de pan met een laagje olie en laat op laag vuur aanbakken. Rasp de gember en knoflook boven de pan en laat meebakken. Kneus de sereh en voeg deze aan de pan. Laat het geheel op laag vuur staan en roer regelmatig door.
  2. Snijd de paprika in blokjes en de shii-take in plakjes. Voeg de hele paprika en de helft van de shii-take toe aan de pan. Laat even meebakken terwijl je regelmatig doorroert. Voeg de currypasta toe en roer wederom door.
  3. Voeg de kokosmelk, bouillon en limoenbladeren (of sap) toe. Voeg vervolgens de noedels toe en laat op zacht vuur met de deksel op de pan koken.
  4. Ondertussen maak je de tofu: snijd in de breedte doormidden, druk beide stukken goed droog tussen een schone theedoek en snijd in blokjes. Meng met de maizena in een kom en bak knapperig in een pan met olie. Bak de tofu op middelhoog vuur en zorg dat alle kanten licht goud bakken. Breng eventueel op smaak met een eetlepel crispy chili olie.
  5. Bak in dezelfde pan de rest van de shii-takes kort aan op hoog vuur. Zet apart. Snijd de paksoi in stukken en bak kort aan in dezelfde pan op hoog vuur.
  6. Snijd de bosui en koriander.
  7. Serveer de soep en maak de kommetjes af met de shii-takes, tofu, paksoi, bosui en koriander.

Eet smakelijk!

Foto en recept © vegaluna.nl

In samenwerking met Yoghurt.nl.

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Starten met het maken van je eigen yoghurt? Bestel pakket Kwiek!

Bekijken