Sinaasappel-yoghurtijs

Sinaasappel-yoghurtijs
21 november 2017 Yoghurt.nl
In Recepten

Sinaasappel-yoghurtijs

6 personen

Bereidingstijd:        30 minuten
Opstijftijd:               ca. 4 uur (in ijsmachine)

Ingrediënten

  • 350 ml zelfgemaakte volle yoghurt
  • 125 ml slagroom (ongezoet)
  • 150 gr sinaasappel (1 grote sinaasappel)
  • 50 gr suiker
  • 1 el citroensap

Benodigdheden

  • (gekarteld) schilmesje
  • Mixer
  • Spatel
  • Ijsmachine
  • Bakje wat in de vriezer kan

Bereiding

  1. Maak de sinaasappel schoon zodat er voornamelijk vruchtvlees over blijft. Doe dit door met een gekarteld schilmesje de schil van de sinaasappel te snijden en de witte kern uit de sinaasappel te halen.
  2. Snij de sinaasappel in kleine stukjes.
  3. Klop de slagroom half stijf (lobbig).
  4. Roer de yoghurt door de slagroom tot een glad mengsel. Roer vervolgens ook de suiker, stukjes sinaasappel en citroensap door het mengsel.
  5. Giet het mengsel in de ijsmachine en laat draaien volgens de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine (meestal 20 tot 30 minuten).
  6. Schep het ijs in een bak en laat het opstijven in de vriezer (ca. 2 tot 4 uur).

Recept: Heleen, Yoghurt.nl

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*