Gratis verzending vanaf € 55! Voor 22.00 besteld? Morgen bezorgd!

Tiramisu met bitterkoekjes, perzik, amaretto en kaneelsuiker

Tiramisu met bitterkoekjes, perzik, amaretto en kaneelsuiker
24 december 2021 Yoghurt.nl

Zit je nog te speuren naar inspiratie voor een dessert tijdens een van de kerstdiners komend weekend? Zoek niet verder! Eva-Luna van @etenmeteef heeft voor ons een klassieker in een nieuw jasje gestoken: tiramisu! Dit keer met onze Bulgaarse yoghurt als een van de ingrediënten. Dat wordt smullen!

 

Benodigdheden van Yoghurt.nl

Tiramisu met bitterkoekjes, perzik, amaretto en kaneelsuiker

Duur: 15 minuten bereidingstijd, 1 uur wachttijd
Moeilijkheid: *****

Ik heb lang nagedacht over de titel van dit dessert, omdat het eigenlijk niet te vergelijken is met een originele tiramisu. De smaken zijn totaal anders en ook de ingrediënten komen weinig overeen. Een andere passende naam vinden bleek echter lastig. Dit recept is van mijn moeder en zij noemde het zelf altijd ‘’Mama Moos supertoetje’’. Een naam die weinig pakkend is, maar de lading wel dekt. Want dit dessert is echt één van mijn favorieten allertijden. De smaken gaan zo goed samen, als je niet oplet eet je zo een driedubbele portie.

Zoek je nog een toetje voor het kerstdiner dat minimum input, maximum output is? Zoek niet verder! Je kunt het dessert de avond van tevoren al maken en de avond van het diner slechts afmaken met de kaneelsuiker. Hoe langer je het toetje laat staan, hoe meer de smaken van de amaretto en perzik in de bitterkoekjes trekken. Met de yoghurt van yoghurt.nl kun je perfect de dikte van de yoghurt bepalen en onder controle houden. Iets wat voor dit gerecht goed van pas komt, omdat je een dikkige yoghurt wil hebben. Denk aan Griekse of Bulgaarse yoghurt.

Trust me, als je dit serveert zullen al je gasten vragen om een tweede portie!

Ingrediënten voor 2 coupes als op de foto:

 • 80 gram bitterkoekjes
 • 100 gram perziken uit blik
 • 2 eetlepels vocht van de perziken
 • 200 gram Bulgaarse yoghurt van yoghurt.nl
 • 200 gram mascarpone
 • 150 ml amaretto
 • 4 eetlepels suiker
 • 1,5 theelepel kaneel

Instructies:

 1. Verkuimel de bitterkoekjes in kleine stukjes en verdeel over de glazen. Snijd de perzikken in kleine bokjes en verdeel over de bitterkoekjes.
 2. Gooi hierover een de vocht van de perziken en doe er 2/3 van de amaretto bij.
 3. Voeg de yoghurt en de mascarpone samen. Roer dit goed door en voeg een eetlepel suiker toe en de rest van de amaretto. Roer nogmaals goed door.
 4. Verdeel het yoghurtmengsel over de glazen.
 5. In een apart kommetje voeg je de rest van de suiker en de kaneel toe. Roer dit goed door totdat de suiker een bruinige kleur krijgt.
 6. Laat de coupes met het dessert minimaal een uur in de koelkast staan zodat de smaken goed kunnen samentrekken. Wanneer je het dessert opdient verdeel je de kaneelsuiker over de coupes.

Eet smakelijk!

Foto en recept © etenmeteef.

In samenwerking met Yoghurt.nl.

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Starten met het maken van je eigen yoghurt? Bestel pakket Kwiek!

Bekijken