Gratis verzending bij bestellingen boven de € 40,-!

Winterse gestoofde appeltjes met vanilleyoghurt en kaneel

Winterse gestoofde appeltjes met vanilleyoghurt en kaneel
21 december 2018 Yoghurt.nl

Winterse gestoofde appeltjes met vanilleyoghurt en kaneel

Het recept voor dit heerlijke dessert is voor ons geschreven door Heleen van Eetgoedvoeljegoed.nl.

Baby it’s cold outside.. Maar binnen geurt het heerlijk naar appeltjes en kaneel. Waarom? Omdat jij straks dat in de keuken gaat maken.

In huize Quantrill zijn wij niet zo van de toetjes. Ik maak liever soep vooraf, dan een dessert na de tijd. Het leven is al zoet genoeg! Maar af en toe is het een echte traktatie om tóch iets lekkers als toetje te serveren. Ik doe dan altijd mijn best om het zoveel mogelijk op natuurlijke wijze te zoeten, hooguit met een beetje honing. Meer hoeft niet, vind ik.

Appeltjes & Kaneel

Warm fruit is dan favoriet. Lekker met yoghurt, kokosroom of gewoon zo. En nu is het natuurlijk helemaal de tijd voor warme appeltjes! En dat hoeft helemaal niet ingewikkeld uit de oven, ingepakt en gevuld met van alles en nog wat. De truc in dit recept zit ‘m in het klein snijden van de appel. Hoe kleiner, des te sneller het gaar is en opgediend kan worden!

Yoghurt & Vanille

Voor de vanilleyoghurt maakte ik gebruik van zelfgemaakte yoghurt. Lekker probiotisch. Het maakt niet uit of je voor reguliere yoghurt of plantaardige yoghurt gaat in dit geval. Deze maak je voordat je met het eten aan de slag gaat, zodat de smaak van de vanille even te tijd heeft om te ‘trekken’. En zo heb je een heel eenvoudig en snel toetje, wat geen extra zoet behoeft. Oké, voor de foto is een toef slagroom natuurlijk wel erg feestelijk.

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten waarvan 5 minuten voorbereiding.

Ingrediënten

Bereidingsinstructies

  1. Roer de vanille door de zelfgemaakte yoghurt en zet in de koelkast tot gebruik.
  2. Snijd de appels in parten en verwijder de klokhuizen. Schillen hoeft niet. Snijd de appels verder in kleine blokjes.
  3. Smelt in een steelpannetje de boter of kokosolie.
  4. Doe de appelblokjes in de pan en bestrooi met de specerijen.
  5. Roer om en draai het vuur laag.
  6. Doe de deksel op de pan en laat de appeltjes 5 minuten zachtjes stoven.
  7. Check of ze gaar zijn en laat anders nog even stoven, eventueel met een klein scheutje appelsap of koude thee.
  8. Zodra de appelblokjes zacht zijn, haal je de yoghurt uit de koelkast.
  9. Pak vier glaasjes of kommetjes en verdeel de appelblokjes en yoghurt om en om zodat je een mooi gelaagd geheel krijgt. Eindig met appeltjes.
  10. Serveer met extra kaneel en eventueel een toefje slagroom!

© Heleen Quantrill, Eet Goed Voel Je Goed

Reacties (2)

  1. ineke.roosen 3 maanden geleden

    Zalig recept! Ik heb het afgewerkt met zelfgemaakte granola en koko’s schilfers.

  2. Francine cox 4 maanden geleden

    Francine , ik ben heel tevreden over mijn yoghurtmachine , eenvoudige werking en goede resultaten . Een tevreden aankoop , raad iedereen aan voor het mileu minder afval van yoghurtpotjes .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Starten met zelf yoghurt maken? Bestel Pakket Kwiek en bespaar gelijk €6,85!

Bekijken