Inspiratie nodig voor zondag bakdag? Wij hebben een fantastisch idee: brownies! Dit keer opnieuw met zelfgemaakte Bulgaarse yoghurt. De Bulgaarse yoghurt heeft een stevige structuur en leent zich daarom perfect voor cakes, taarten en in dit geval: brownies!
Benodigdheden van Yoghurt.nl
Ingrediënten
- 500 ml zelfgemaakte Bulgaarse Yoghurt
- 50 gram cacaopoeder
- 100 gram stevia
- 150 gram bloem
- 1 theelepel baksoda
- 1 theelepel zout
- 150 gram pure (smelt)chocolade
- 100 gram chocoladedruppels
- 50 gram gojibessen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Bekleed je bakvorm (naar keuze) met bakpapier
- Smelt de chocolade
- Meng 400ml yoghurt, het cacaopoeder en de stevia tot een glad geheel
- Meng (in een andere kom) de bloem, het zout en de baksoda
- Mix de twee hierboven gemaakte mixen tot één glad beslag
- Roer de chocoladedruppels en 30 gram gojibessen er doorheen
- Vul de bakvorm en bak de brownie af gedurende 30 minuten
- Laat de brownie een half uur rusten. Haal het uit de bakvorm en laat afkoelen
- Sprenkel de overgebleven gojibessen over de brownie
- Schep een flinke yoghurt op de brownie en een snuf cacaopoeder
Je hebt zojuist je eigen zelfgemaakte yoghurt-brownie gemaakt! Waar wacht je nog op? Tast toe!
0
0