Yoghurt pistache dip
Met zelfgemaakte Bulgaarse yoghurt maak je een heerlijke en mooie groene saus. Deze yoghurt pistache dip is lekker bij gegrild vlees of vis, of als dipsausje bij de borrel.
Aantal personen: 4-6
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten:
- 70 gr pistache noten
- 1 teentje knoflook, geraspt
- 1 tl citroenrasp
- 4 takken peterselie, blaadjes ervan
- 40 ml olijfolie
- zout en peper, naar smaak
- 125 ml Bulgaarse yoghurt
Bereiding:
Rooster de pistachenoten even in een hete droge koekenpan. Schep ze op een bord en laat ze afkoelen. Als de noten zijn afgekoeld, doe ze dan in een keukenmachine en hak ze fijn. Voeg dan de knoflook, citroenrasp en peterselieblaadjes toe en meng dit goed. Voeg dan de olijfolie toe terwijl de keukenmachine nog draait. Mix net zo lang tot er een gladde massa ontstaat. Breng dit op smaak met peper en zout. Doe de Bulgaarse yoghurt in een schaal en meng hierdoor voorzichtig het pistachemengsel zodat er een marmereffect ontstaat in de saus.
Benodigdheden:
Blender of keukenmachine
1 schaaltje
Dit recept komt van culinea.nl