Gratis verzending vanaf €40,-!

Kwarktaart met Rood Fruit

Kwarktaart met Rood Fruit
14 augustus 2019 Yoghurt.nl

Kwarktaart met Rood Fruit

Dit recept is bijzonder feestelijk en perfect voor de zomer omdat je de oven er niet voor aan hoeft te doen. Gebruik zelfgemaakte kwark en grove havermout en amandelen voor een heerlijke smaak en lekkere crunch. Zo wordt een eenvoudige kwarktaart omgetoverd tot iets heel bijzonders! Maak gebruik van onze speciale culturen om zelf de allerlekkerste kwark en zure room te maken.

Benodigdheden van Yoghurt.nl

Ingrediënten voor 8 punten

Bereiding

  1. Laat in een kom met koud water de gelatine ca. 5 minuten weken. Rooster ondertussen de havermout en gemalen amandelen kort in een droge koekenpan. Haal van het vuur zodra het lichtbruin wordt.
  2. Smelt de boter en schenk dit bij de havermout. Roer goed door en zet even apart om af te koelen.
  3. Pureer in een keukenmachine het rood fruit. Pers de sinaasappel uit en verwarm dat in een steelpannetje. Los hierin de gelatine op. Laat even afkoelen.
  4. Als de havermoutkruimel hanteerbaar is, neem je een springvorm van 24 cm doorsnee en druk je het mengsel met je handen plat op de bodem. Zet in de koelkast om op te stijven.
  5. Klop met een mixer de kwark en zure room tot een luchtig geheel en schenk de sinaasappelsap met gelatine, fruitpuree en de suiker erdoor. Verdeel het kwarkmengsel over de kruimelbodem en strijk mooi egaal.
  6. Laat de kwarktaart ca. 4 uur opstijven in de koelkast.
  7. Pureer de frambozen en druk door een zeef om het glad te maken. Verdeel dit over de kwarktaart en maak af met wat extra rood fruit ter decoratie.

© Heleen, Yoghurt.nl

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Starten met het maken van je eigen yoghurt? Bestel pakket Kwiek!

Bekijken