Gratis verzending vanaf € 55! Voor 22.00 besteld? Morgen bezorgd!

Vragen over yoghurt maken? Hier vind je de antwoorden!

Vragen over yoghurt maken? Hier vind je de antwoorden!
14 april 2020 Yoghurt.nl

Vragen over yoghurt maken? Hier vind je de antwoorden!

Zelf yoghurt maken is populairder dan ooit. En dat merken wij goed! We vinden het erg leuk om de reacties van onze klanten te lezen en te horen wat zij zelf nog ontdekt hebben met onze producten. Dit inspireert ons om op zoek te blijven naar goeie producten en ook met onze service bovenaan te staan. Zo krijgen wij bijvoorbeeld veel vragen van klanten binnen en vaak gaan die over dezelfde dingen. Om die vragen een mooi plekje te geven, is dit artikel ontstaan.

Bereidingsinstructies

Allereerst is het van belang dat wanneer je zelf yoghurt maakt, je de stappen op de gebruiksaanwijzing goed volgt. De gebruiksaanwijzing gaat uit van 800 ml yoghurt gemaakt met koemelk en een zakje startersculturen zoals aangeleverd. Als je andere melk wilt gebruiken, kunnen wij niet garanderen dat het eindresultaat hetzelfde zal zijn. Dat gezegd hebbende, staat het je natuurlijk vrij om wel te gaan experimenteren! En heb je een succesvol resultaat? Laat het ons weten. Dat vinden we altijd leuk om te horen.

Meer lezen over hoe je zelf yoghurt maakt

Yoghurtmaker

Laten we bij het begin beginnen. Wij raden iedereen aan om yoghurt te maken in een yoghurtmaker. Waarom? Omdat je met een yoghurtmaker – al dan niet elektrisch – een mooie constante temperatuur garandeert wat weer een goed resultaat oplevert. Kies voor de niet-elektrische EasiYo yoghurtmaker of een elektrische. Beiden geven eenzelfde resultaat, dus kiezen tussen deze twee heeft er mee te maken of je stroom wilt gebruiken of niet.

Bereidingsduur

Yoghurt bereiden duurt ongeveer 12 uur. Maak je Bulgaarse yoghurt dan kan dit uitlopen naar 15 uur. Langer fermenteren is niet nodig, daar wordt de yoghurt veel zuurder van. De yoghurt die je gemaakt hebt, kun je vervolgens 72 uur goed bewaren in de koelkast. Het maakt in dezen niet uit welke soort yoghurt. Volg vervolgens de instructies in de gebruiksaanwijzing om een volgende batch yoghurt te maken.

De structuur van zelfgemaakte yoghurt

De yoghurt die je zelf maakt kan wat dunner zijn dan yoghurt uit de supermarkt. Dit heeft met een aantal factoren te maken. Bijvoorbeeld of je volle of halfvolle melk gebruikt. Volle melk levert dikkere yoghurt op. En zie je dat laagje ‘water’ dat bovenop de yoghurt drijft als hij klaar is? Dat kun voorzichtig wegscheppen voor een dikker eindresultaat. Je kan het er ook doorheen roeren. De yoghurt blijft dan schenkbaar. Met 1 verpakking startersculturen kun je tot wel 10 keer yoghurt bereiden. In eerste instantie is de yoghurt nog wat dun, maar naarmate je vaker yoghurt maakt zal het dikker worden. Tot je weer met een nieuw zakje startersculturen begint. Een ander trucje om dikkere yoghurt te krijgen is om gewoonweg wat minder yoghurt te gebruiken of een verdikkingsmiddel toe te voegen. Melkpoeder toevoegen geeft altijd een dikker resultaat.

Tip: gebruik volle houdbare yoghurt voor dikke(re) yoghurt

Smaak toevoegen aan yoghurt

Als laatste krijgen we ook wel wat vragen over hoe je een smaakje aan de yoghurt kunt toevoegen. Dit is erg leuk om te doen omdat je op die manier je eigen smaak en draai aan (Bulgaarse) yoghurt kunt geven. Je voegt een smaak toe, bijvoorbeeld vers fruit, fruitpuree of siroop nadat je de 6 eetlepels yoghurt hebt afgehouden. We adviseren dan wel om de yoghurt snel te consumeren omdat de extra toevoeging de houdbaarheid beïnvloed.

Kies voor gemak: de yoghurtmixen van EasiYo zijn er in tal van smaken. Probeer bijvoorbeeld eens romige bananenyoghurt!

We hopen hiermee wat gedetailleerder op jullie vragen ingegaan te zijn. Voor overige vragen kun je ook even op onze FAQ pagina kijken. En voel je uiteraard vrij om altijd contact met ons op te nemen mocht je toch een vraag hebben. We streven er naar om je binnen 24 uur te beantwoorden!

Yoghurtculturen bestellen

Reacties (10)

 1. K Hesen 2 jaar geleden

  Goedendag,
  De bestelling ontvangen 4 electrische Yoghurtmakers en verschillende zakjes , helaas zit er alleen een italiaanse beschrijving in de doosjes, verder nergens een andere te vinden, en ook op jullie site staat geen echte beschrijving voor Bulgaarse, vegan en gewone yoghurt. Waarom niet.
  Kan iemand me helpen, ik kan toch niet zo een kado geven, zonder te weten hoe ze dit moeten gebruiken. Vanavond krijgen ze dit.

 2. Mark Benschop 2 jaar geleden

  Ik heb de elektrische yoghurtmaker gekregen met 5 naturel culturen en heb gewoon melk uit de supermarkt de eerste keer is het superdun wat doe ik verkeerd.
  En heeft iemand ervaring met geitenmelk

  • Yoghurt.nl 2 jaar geleden

   Wij hebben ervaring met de bereiding van Yoghurt in combinatie met de culturen. Wellicht dat andere klanten je kunnen helpen met overige bereidingen in combinatie met geitenmelk. Mocht je nog aanvullende vragen kan je onze klantenservice ook een mailtje sturen via service@yoghurt.nl en we helpen je graag!

 3. Kristel 3 jaar geleden

  Hallo, ik ben de gebruiksaanwijzing van de elektrische yoghurtmaker (€14,95) kwijt. Is het mogelijk om deze opnieuw of per e-mail te ontvangen?
  Bij deze alvast bedankt.

 4. Beste lezers, wij gebruiken al jaren biogaarde yoghurt met bifidus en acidophilus culturen. Gewoon bij de supermarkten te koop.
  Vroeger maakte ik zelf Budwig pap met acidophilus en bifidus poeder dat ik bij een apotheek in Groningen kon kopen. Dit was op behandelings begeleiding van een homeopathisch arts voor mijn zoontje. (Die nu bijna 40 is)
  Als ik jullie yoghurt culturen koop zijn dat dan wél de rechtsdraaiende melkzuur bacterien acidophilus en bifidus? Dat is voor ons heel belangrijk omdat wij allebei ‘normaal’ yoghurt niet zo lekker vinden.
  Misschien kunnen jullie ons adviseren hoe wij verder moeten om milde yoghurt te bereiden.
  Met dank voor de door u te nemen moeite,
  Vriendelijke groet, Lindy van der Meulen

  • Yoghurt.nl 3 jaar geleden

   Ik heb je een mail met onze reactie verstuurd! Groetjes, Sophie Klantenservice

 5. mariejose Dauwe 3 jaar geleden

  Ik heb de vegan cultuur voor Coco ,s yoghurt te maken en heb het gedaan volgens recept, en het blijft Coco’s melk het is niks dikker geworden wat is dit ,ik heb de electrische yoghurt maker graag had ik een idee wat er aan de hand is graag een antwoordje grtjes

  • Auteur
   Yoghurt.nl 3 jaar geleden

   Hallo, heb je houdbare of verse kokosmelk gebruikt? Verse kokosmelk is niet geschikt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Starten met het maken van je eigen yoghurt? Bestel pakket Kwiek!

Bekijken