Gratis verzending vanaf € 55! Voor 22.00 besteld? Morgen bezorgd!

FAQ

Wat is het verschil tussen yoghurt naturel en Bulgaarse yoghurt?

De culturen bepalen de smaak van de yoghurt. In yoghurt naturel en Bulgaarse yoghurt zitten verschillende soorten culturen.

Waarom ontstaat er bij bereiding een laagje water bovenop de yoghurt?

Bij de bereiding van yoghurt kan een laagje water bovenop de yoghurt ontstaan. Dit is normaal bij het proces van fermenteren en wordt ook wel synerese genoemd. Je kunt er zowel voor kiezen om het water door de yoghurt te roeren of om het af te gieten. Door het af te gieten krijg je een dikker eindproduct.

Wat is fermenteren?

Fermenteren is het proces waarbij bacteriën, bijvoorbeeld yoghurtbacteriën of kefir bacteriën, melksuikers (lactose) omzetten naar goede melkzuren. In onze blog leggen we in meer detail uit hoe fermenteren werkt.

Zijn de startersculturen glutenvrij?

Alle startersculturen op Yoghurt.nl zijn volledig glutenvrij.

Hoe lang kan ik de yoghurt bewaren?

Yoghurt kan na bereiding ten minste 72 uur worden bewaard in de koelkast.

Waarom moet ik een yoghurtmaker gebruiken?

Yoghurt fermenteert bij een constante temperatuur tussen 32-45°C. Yoghurtmakers zorgen voor deze constante temperatuur. De gebruiksaanwijzingen van onze yoghurt startersculturen  zijn gebaseerd op het gebruik van de stroomloze Easiyo yoghurtmaker. Onze startersculturen werken ook met een elektrische yoghurtmaker, lees hiervoor de meegeleverde gebruiksaanwijzing van het apparaat.

Tot hoe ver moet ik de EasiYo vullen met heet water?

Voor de bereiding van yoghurt vul je de Easiyo tot aan de bovenkant van het rode inlegstuk met kokend water. Doe dit voordat je de maatbeker in de Eaisyo hebt geplaatst. Na het plaatsen vul je het kokend water aan totdat de maatbeker voor 95% onder water staat.

Welke soorten melk kan ik gebruiken voor de bereiding van yoghurt?

De gebruiksaanwijzingen van onze yoghurtproducten zijn gebaseerd op het gebruik van koemelk. Bereiding met geitenmelk, schapenmelk, sojamelk, kokosmelk of andere soorten melk bieden geen garantie voor een goed resultaat. Uiteraard ben je vrij om hiermee te experimenteren.

Wat is de bereidingstijd van yoghurt?

De bereidingstijd is afhankelijk van het type yoghurt. Yoghurt naturel heeft een bereidingstijd van 12 uur. Bulgaarse yoghurt heeft een bereidingstijd van 12-15 uur. Op de volgende pagina’s vind je gebruiksaanwijzing voor het maken van yoghurt naturel en de gebruiksaanwijzing voor het maken van Bulgaarse yoghurt.

Hoeveel yoghurt kan ik maken met één product?

Onze yoghurtproducten bevatten 3 zakjes met verse yoghurtculturen. Met één zakje kun je 10 keer yoghurt bereiden.  Afhankelijk van de gewenste hoeveelheid kun je per bereiding tussen de 400 en 800 ml yoghurt maken.

Hoe maak ik dikkere yoghurt?

Werken met een levend product als yoghurt houdt in dat verschillende factoren van invloed zijn op het eindproduct en dus ook op de dikte. Wat voor jou de juiste structuur is blijft een kwestie van experimenteren. De onderstaande tips helpen je om dikkere yoghurt te maken. Houd hierbij in gedachten dat yoghurt een schenkbaar product blijft en dus niet zo dik wordt als kwark of Griekse yoghurt.

Tips:

– Laat de yoghurt na de bereiding 24 uur opstijven in de koelkast. De yoghurt zal aanzienlijk dikker worden.
– De allereerste bereiding zal over het algemeen minder dik zijn. Vervolgbereidingen worden dikker.
– Voeg, na de reguliere bereiding zoals in de gebruiksaanwijzing staat aangegeven,  opnieuw kokend water toe aan de yoghurtmaker. Laat de yoghurt staan tot deze dik genoeg is (maximaal nog 12 uur).
– Soms vormt er zich water/wei bovenop de yoghurt. Verwijder dit voordat je de yoghurt door roert.
– Voeg 3-4 eetlepels melkpoeder of een ander verdikkingsmiddel toe aan de melk.
– Kweek door met meer eetlepels dan staat aangegeven op de verpakking.
– Gebruik minder melk.
– Hoe vetter de melk, hoe dikker de yoghurt.
– Gebruik melk op kamertemperatuur.

 

Hoe maak ik Kefir?

Kefir is, net als yoghurt, het resultaat van fermentatie. Alleen worden er andere bacteriën gebruikt, de oorspronkelijke probiotische Kefir bacteriën.  Voor de bereiding van Kefir heb je geen yoghurtmaker nodig.

Kom meer te weten over het maken van Kefir en het gezondheidsvoordelen van Kefir.

Welke soorten melk kan ik gebruiken voor de bereiding van Kefir?

De gebruiksaanwijzingen van Kefir is gebaseerd op het gebruik van koemelk, schapenmelk of geitenmelk.

Bereiding met zuivelvrije producten zoals sojamelk en kokosmelk, bieden geen garantie voor een goed resultaat. Uiteraard ben je vrij om hiermee te experimenteren

Wat is de bereidingstijd van Kefir?

De bereidingstijd van Kefir is 24 uur.

Lees meer over bereiding van Kefir in de gebruiksaanwijzing voor het maken van Kefir.

Hoeveel Kefir kan ik maken met één product?

Ons Kefir product bevat 3 zakjes met verse Kefir culturen. Met één zakje kun je Kefir maken voor een periode van 4-5 weken. Afhankelijk van de gewenste hoeveelheid kun je per dag tussen 400 ml en 1 liter Kefir maken.

Hoe maak ik dikkere Kefir?

Je kunt dikkere Kefir maken door minder melk te gebruiken of door meer eetlepels van een vorige bereiding te gebruiken om door te kweken. Een andere optie is om de Kefir langer dan 24 uur te laten fermenteren.

Hoe maak ik karnemelk?

Karnemelk is, net als yoghurt, het resultaat van fermentatie. Bij de fermentatie van karnemelk worden echter andere bacteriën gebruikt,  namelijk de oorspronkelijk karnemelk bacteriën. Om karnemelk te maken heb je geen yoghurtmaker nodig.

Kom meer te weten over het maken van karnemelk en de gezondheidsvoordelen van karnemelk.

Welke soorten melk kan ik gebruiken voor het bereiding van karnemelk?

De gebruiksaanwijzing van Karnemelk is gebaseerd op het gebruik van koemelk.

Bereiding met geitenmelk, schapenmelk of zuivelvrijemelk (sojamelk, kokosmelk) bieden geen garantie voor een goed resultaat. Op eigen initiatief ben je uiteraard vrij om te experimenteren.

Wat is de bereidingstijd van karnemelk?

De bereidingstijd van karnemelk is 24 uur.

In de gebruiksaanwijzing voor het maken van karnemelk kun je meer lezen over de bereidingstijd.

Hoeveel karnemelk kan ik maken met één product?

Ons Karnemelk product bevat 3 zakjes met verse karnemelk culturen. Met één zakje kun je karnemelk maken voor een periode van 2-3 weken. Afhankelijk van de gewenste hoeveelheid kun je per dag tussen 400 ml en 1 liter Kefir maken.

Hoe maak ik dikkere karnemelk?

Om dikkere karnemelk te maken gebruik je of minder melk of meer eetlepels van een vorige bereiding om door te kweken. Een andere optie is om de karnemelk langer dan de adviestijd (24 uur) te laten fermenteren.

Kan ik ook een smaak toevoegen aan de Yoghurt, Kefir of Karnemelk?

Je kunt smaken toevoegen aan de yoghurt, Kefir of karnemelk. Bijvoorbeeld fruit of siroop. Doe dit wel nadat je de eetlepels hebt afgenomen voor een volgende bereiding.

Hoe kan ik Yoghurt.nl bereiken?

Wij zijn te bereiken per e-mail of via Facebook. Wij streven ernaar om vragen binnen 24 uur te beantwoorden.

Wanneer wordt mijn bestelling verzonden?

Bestellingen voor 17:00 uur worden de volgende dag verstuurd.

Met welke methoden kan ik afrekenen bij Yoghurt.nl?

Je kunt afrekenen via IDEAL, PayPal, Credit Card en Klarna. Onze Belgische klanten kunnen afrekenen via Bancontact/Mistercash.

Hoe weet ik wanneer mijn bestelling is verzonden?

Wanneer je bestelling is verzonden ontvang je van ons per e-mail een bevestiging van de verzending.

Hoe kan ik mijn product(en) retourneren?

Op de volgende pagina vind je meer informatie over het retourneren van producten.

Na ontvangst blijkt mijn product beschadigd te zijn, wat moet ik doen?

Wij doen er alles aan om je bestelling zorgvuldig te verpakken en te verzenden. Mocht je  bestelling toch beschadigd zijn neem dan direct contact met ons op. Wij zullen zo snel mogelijk voor een oplossing zorgen.

Ik heb een fout gemaakt in mijn bestelling, wat moet ik doen?

Neem direct via e-mail contact met ons op als je een fout in je bestelling hebt gemaakt. Vaak kunnen we het probleem nog oplossen voordat de bestelling is verzonden.

Hoe maak ik minder yoghurt?

Met het standaard  recept maak je per bereiding 800 ml yoghurt. Met de onderstaande tips kun je eenvoudig minder yoghurt maken.

Tips:

– Enkel bij de eerste bereiding met een nieuw zakje dien je 800ml melk te gebruiken. Bij alle volgende bereidingen kun je de hoeveelheid melk variëren van 400ml tot 800ml. Gebruik 6 eetlepels om door te kweken en pas dit aan indien je de yoghurt te dik of te dun vindt
– Bewaar na bereiding het gewenste aantal eetlepels yoghurt in de koelkast. Gebruik deze eetlepels binnen 48 uur voor de volgende bereiding.

Is de Easiyo yoghurtmaker BPA vrij?

De Easiyo yoghurt maker  en de Easiyo maatbeker zijn volledig BPA vrij en bevatten geen polycarbonaat.

Starten met het maken van je eigen yoghurt? Bestel pakket Kwiek!

Bekijken