Gratis verzending vanaf € 55! Voor 22.00 besteld? Morgen bezorgd!

Waarom zelf kefir maken?

Waarom zelf kefir maken?

Zelf kefir maken is een gezonde vervanging voor alle gezoete en met kunstmatige smaakstof bewerkte (zuivel)producten. Zelfgemaakte kefir smaakt vaak beter dan de kefir die in supermarkten en natuurwinkels te koop is. Bovendien is zelf kefir maken simpel en goedkoop. Nog niet overtuigd? Lees dan de volgende 4 redenen om zelf kefir te maken:

Zelf kefir maken is gezond. Zelfgemaakte waterkefir en melkkefir zijn probiotisch. Probiotica zijn gunstige bacteriën die in onze darmen leven en daar onder andere ons immuunsysteem beïnvloeden. Hoe meer goede bacteriën je in je darmen hebt, des te beter dat is voor je. Probiotica kun je met een supplement binnenkrijgen, maar het dagelijks via je eetpatroon nuttigen, is natuurlijker en plezieriger. De gezondheidsvoordelen van kefir zitten hem dus in het feit dat je op een simpele manier dagelijks een flinke boost aan gunstige bacteriën binnenkrijgt.

Zelfgemaakte melkkefir bevat vrijwel geen lactose. Het fermentatieproces zorgt ervoor dat de lactose in de melk vrijwel volledig omgezet wordt in probiotica. Dit betekent dat kefir door veel mensen beter wordt verdragen dan niet-gefermenteerde melkproducten.

Zelf smaak en hoeveelheid bepalen. Als je zelf kefir maakt heb je vrijheid in het soort melk dat je wilt gebruiken en de hoeveelheid die je wilt produceren. Onze starterculturen zijn per pakje goed voor tot wel 100 liter kefir, maar stellen je ook in staat om bijvoorbeeld per keer slechts een halve liter te maken . Dat is helemaal aan jou. Het soort melk dat je gebruikt is ook net wat jij wilt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor koeienmelk of geitenmelk, rauw of gepasteuriseerd. Maak je waterkefir? Je kunt eindeloos variëren met de vruchten die je gebruikt bij de bereiding.

Zelf kefir maken is leuk. Last but not least. Met de producten van Yoghurt.nl ontdek je hoe makkelijk en leuk het is om zelf kefir te maken.

Maak kennis met onze kefirproducten

Starten met het maken van je eigen yoghurt? Bestel pakket Kwiek!

Bekijken