Gratis verzending vanaf € 55! Voor 22.00 besteld? Morgen bezorgd!

Kombucha

Wat is kombucha?

De herkomst van kombucha is niet duidelijk. Het zou in China ontstaan zijn om later via Rusland de weg naar de winkels en keukenkasten van hippe foodies te vinden. Maar het kan ook op een heel andere manier ontstaan zijn. Het is gewoon niet helemaal duidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat kombucha een bijzonder probiotisch..

Waarom zelf kombucha maken?

Aan dit eeuwenoude drankje worden inmiddels allerlei wilde gezondheidsclaims gehangen. De meesten daarvan kun je direct naar het rijk der fabelen verwijzen. Maar er zijn zeker een aantal gezondheidsvoordelen die het interessant maken om zelf kombucha..

Hoe maak je zelf kombucha?

Om zelf kombucha te maken heb je niet veel nodig, ook kost het niet veel tijd anders dan de wachttijd. De volgende dingen heb je nodig..

Maak kennis met onze kombuchaproducten

 • Sale
  Oorspronkelijke prijs was: €16,40.Huidige prijs is: €13,10.

  Kombucha

  , ,
  Startercultuur in gedroogde vorm voor de bereiding van verse kombucha. Altijd al je eigen kombucha willen bereiden? Met deze zwam (SCOBY) van Cultures for Health wordt dat wel heel erg eenvoudig! Je voegt de zwam toe aan thee en het fermentatieproces kan beginnen. Het resultaat? Een sprankelende fris-zure kombuchadrank vol probiotica! Met de juiste omstandigheden en hygiëne kan de zwam zeer vaak hergebruikt worden. Ieder zakje bevat 1 gedehydrateerde kombucha-startercultuur (SCOBY) en vijf ph-strips. Meer informatie over kombucha vind je hier. Houdbaar tot september 2024.  
  Oorspronkelijke prijs was: €16,40.Huidige prijs is: €13,10.
  Oorspronkelijke prijs was: €16,40.Huidige prijs is: €13,10.
 • KefirKo Kombucha Fermenter met standaard en kraantje (7l)

  , ,
  Bereid je eigen kombucha in deze handige Kombucha Fermenter van KefirKo. Met een capaciteit van maar liefst 7 liter, heb je altijd voldoende verse kombucha in huis. Dankzij het speciale deksel dat zorgt voor een actieve luchtstroom is deze glazen pot perfect voor de activatie en het doorkweken (brouwen) van kombucha. Door de houten standaard en het kraantje, schenk je de verse kombucha eenvoudig over in een drinkbeker- of glas.
  82,35
 • KefirKo Kombucha Fermenter (7l)

  , ,
  Bereid je eigen kombucha in deze handige Kombucha Fermenter van KefirKo. Met een capaciteit van maar liefst 7 liter, heb je altijd voldoende verse kombucha in huis. Dankzij het speciale deksel dat zorgt voor een actieve luchtstroom is deze glazen pot perfect voor de activatie en het doorkweken (brouwen) van kombucha.
  72,05

Starten met het maken van je eigen yoghurt? Bestel pakket Kwiek!

Bekijken