Gratis verzending vanaf €40,-!

Kombucha

Wat is kombucha?

De herkomst van kombucha is niet duidelijk. Het zou in China ontstaan zijn om later via Rusland de weg naar de winkels en keukenkasten van hippe foodies te vinden. Maar het kan ook op een heel andere manier ontstaan zijn. Het is gewoon niet helemaal duidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat kombucha een bijzonder probiotisch..

Waarom zelf kombucha maken?

Aan dit eeuwenoude drankje worden inmiddels allerlei wilde gezondheidsclaims gehangen. De meesten daarvan kun je direct naar het rijk der fabelen verwijzen. Maar er zijn zeker een aantal gezondheidsvoordelen die het interessant maken om zelf kombucha..

Hoe maak je zelf kombucha?

Om zelf kombucha te maken heb je niet veel nodig, ook kost het niet veel tijd anders dan de wachttijd. De volgende dingen heb je nodig..

Maak kennis met onze kombuchaproducten

 • 13.95

  Kombucha – Cultures for Health

  , ,
  Bereid heerlijke, biologische kombucha thuis! Het fermenteren van de kombucha in gezoete thee, zorgt voor een kombucha-drank die op verschillende manieren op smaak gebracht kan worden. Dit product bevat de echte kombuchazwam in gedroogde vorm. De eerste fermentatie duurt 30 dagen. Hierna is de zwam volledig opgestart en alle volgende fermentaties duren 7 - 30 dagen.
  13.95
  13.95

Starten met het maken van je eigen yoghurt? Bestel pakket Kwiek!

Bekijken