Gratis verzending vanaf € 50,-!

Waarom zelf kombucha maken?

Waarom zelf kombucha maken?

Aan dit eeuwenoude drankje worden inmiddels allerlei wilde gezondheidsclaims gehangen. De meesten daarvan kun je direct naar het rijk der fabelen verwijzen. Maar er zijn zeker een aantal gezondheidsvoordelen die het interessant maken om zelf kombucha te maken. Dus om nogmaals duidelijk te maken: het is geen magische pil of een levenselixer, maar het kan zeker een waardevolle toevoeging zijn aan je dagelijkse voedingspatroon vanwege de hoge concentratie probiotica die tijdens het fermenteren ontstaan.

Ook ontstaan er tijdens het fermenteren naast probiotica ook bepaalde B-vitaminen die bijdragen aan een normale energiehuishouding. Combineer dit met het feit dat de bacteriën de suiker die je in de thee moet doen nagenoeg volledig opeten, en je hebt een verfrissend en gezond drankje dat een perfecte vervanger voor bijvoorbeeld frisdrank kan zijn!

Maar zelf kombucha maken hoeft niet alleen om de gezondheidsvoordelen te gaan. Kombucha maken is iets dat al door heel veel mensen eeuwenlang gedaan wordt. Het is een heel simpel en toch heel oud en traditioneel proces en door dit zelf thuis te gaan doen, volg je in de voetsporen van iedereen voor jou die dit gemaakt heeft. Het proces van fermenteren en het ontstaan van een kombucha zwam is fascinerend om te zien en te proeven. Als hobby is het daarom erg interessant om te doen.

Daar komt bij, dat als alles goed gaat, je op een bepaald moment de kombucha zwam of SCOBY die ontstaan is, kunt gaan delen omdat het anders te groot wordt. Op deze manier kun je anderen betrekken bij je hobby en laten proeven van het resultaat.

En starten met kombucha maken is helemaal niet moeilijk. In onze webshop vind je startersculturen van de beste kwaliteit om heel gemakkelijk en snel te beginnen met zelf kombucha maken. Soms zijn er factoren die de ontwikkeling van een SCOBY tegenwerken, dus door te beginnen met een starterscultuur ben je haast gegarandeerd van succes. Dit maakt het dus nóg leuker en makkelijker om zelf kombucha te maken!

Maak kennis met onze kombuchaproducten

Starten met het maken van je eigen yoghurt? Bestel pakket Kwiek!

Bekijken