Gratis verzending vanaf € 55! Voor 22.00 besteld? Morgen bezorgd!

Gefermenteerde groenten

Wat zijn gefermenteerde groenten?

Gefermenteerde groenten zijn groenten die door middel van melkzuurbacteriën langer houdbaar gemaakt zijn. Het fermenteren van groenten bestaat er uit dat suikers uit groenten door die bacteriën worden omgezet in melkzuur. Dat melkzuur zorgt voor de houdbaarheid van de groenten omdat..

Waarom zelf gefermenteerde groenten maken?

Het inleggen van groenten is een eeuwenoude traditie. Al in oude geschriften en zelfs in de Bijbel vind je referenties naar gefermenteerde groenten. Men wist dat door de groenten in te leggen in zuur of zout, je de houdbaarheid drastisch kon verlengen met..

Hoe maak je zelf gefermenteerde groenten?

Groenten inmaken is iets dat al eeuwenlang gedaan wordt. Het is een perfecte manier om groenten lang te bewaren en ze om te toveren tot gezonde, probiotische gerechten. Onze cultuur voor ingelegde groenten bevat Lb. plantarum en lactococcen. Deze behoren..

Maak kennis met onze gefermenteerde groenten producten

  • Gefermenteerde groenten

    , ,
    Gefermenteerde groenten starterculturen voor ten minste 10 kilo gefermenteerde groenten. Met deze starterculturen kan je eenvoudig diverse groenten fermenteren zoals komkommer, selderij, bonen, bieten, asperges, paprika en nog veel meer.
    11,25
  • RotPot Kimchi

    , ,
    Complete kit om zelf kimchi te maken. De RotPot Kimchi wordt geleverd met een pittige kruidenmix. RotPot is een complete doe-het-zelf kit waarmee je thuis de lekkerste smaakvolle kimchi maakt door middel van fermentatie. Ferme…wat? Fermenteren! Een oude bereidingstechniek, waarbij gisten en bacteriën de natuurlijk aanwezige suikers omzetten in milde zuren. Kimchi is een Koreaans gefermenteerd, pittig bijgerecht op basis van Chinese kool. In West-Europa is Kimchi inmiddels mateloos populair geworden. Je komt het product steeds vaker tegen in food trucks en restaurants. Met de RotPot maak je hem eenvoudig zelf. Alles wat je nodig hebt zit in de doos. Alleen de verse groenten voeg je zelf toe. En dan heb je nog maar een klein beetje geduld nodig want jouw zelfgemaakte kimchi is al na een kleine week klaar om gegeten te worden.
    27,80
  • Pickle-pers Premium | 1,7l

    , ,
    Een Japanse tsukémono-pickle maak je door gezouten groenten een paar uur tot een paar dagen onder hoge druk te zetten. Een pickle-pers is een handig hulpmiddel om in no time gezonde en smakelijke pickles te maken. Door de druk en het zout wordt er vocht aan de groenten onttrokken. Hierdoor ontstaat er smaakconcentratie en een unieke knapperigheid. Je ontdekt je favoriete groenten opnieuw! Kenmerken van de pickle-pers:
    • Deksel sluit met twee vergrendelingen
    • Flexibele persdeksel met RVS-veer in het binnenwerk
    • Kleur: Aqua / Blauw
    • Inhoud: 1,7L
    Starten met fermenteren? Bestel dit product in combinatie met onze starter voor gefermenteerde groenten en/of het boek 'Tsukémono: snelle groentefermentaties uit Japan'.
    36,00

Starten met het maken van je eigen yoghurt? Bestel pakket Kwiek!

Bekijken