Gratis verzending vanaf € 50,-!

Welke yoghurtmaker is voor jou het beste?

Welke yoghurtmaker is voor jou het beste?
14 februari 2019 Yoghurt.nl

Welke yoghurtmaker is voor jou het beste?

Wist je dat we inmiddels zes verschillende soorten yoghurtmakers verkopen hier in de webshop? We bieden deze keuze aan omdat de ene yoghurtmaker niet de andere is en wat jij heel handig vindt, een ander misschien juist niet wil. Maar hoe weet je nu welke yoghurtmaker het beste bij jou past? Om je hiermee op weg te helpen hebben we hieronder een handig overzicht voor je zodat je zelf kunt kiezen welke variant (elektrisch of niet, grote of juist kleine hoeveelheden) het meest geschikt is voor je.

Mocht je er na het lezen van dit artikel nou nog steeds niet uit zijn, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag!

Soorten yoghurtmakers

DCG Elektrische Yoghurtmaker

DCG Elektrische Yoghurtmaker

Dit is een populaire yoghurtmaker omdat hij zowel budgetvriendelijk als handig in gebruik is. Per keer maak je in deze yoghurtmaker 1 liter yoghurt. Er zit een handige roerlepel bij en je hebt binnen een aantal uur heerlijke dikke yoghurt of kefir. Als je bij ons een zakje yoghurtculturen bestelt, gaan de bereidingsinstructies onder andere uit van dit model elektrische yoghurtmaker.

Voordelen:

Nadelen:

 • Je bent afhankelijk van netstroom
 • Een hele liter kan teveel zijn als je alleen of met z’n tweeën bent
DCG Elektrische Yoghurtmaker bestellen
EasiYo Stroomloze Yoghurtmaker
EasiYo Yoghurtmaker

EasiYo Yoghurtmaker Rood

Als tegenhanger op de DCG yoghurtmaker, is dit een stroomloze variant met een leuk, kleurrijk ontwerp. Ook hier kan je een liter yoghurt of kefir in maken. Omdat je de yoghurtmaker eerst voorverwarmt, moet je er iets meer tijd voor uit trekken in vergelijking met een elektrische variant. Voordeel is dan wel dat je niet afhankelijk bent van stroom. Ook doet deze yoghurtmaker er langer over om yoghurt of kefir te maken. Reken op in ieder geval 24 uur voordat de yoghurt klaar is. De handige beker waar je de yoghurt in maakt, heeft een deksel zodat je het in de koelkast kunt bewaren en niet per sé over hoeft te scheppen. Onze eigen yoghurtculturen bevatten ook bereidingsinstructies voor het bereiden van yoghurt in dit model.

Voordelen:

 • Geen stroomverbruik
 • Makkelijk schoon te maken
 • Makkelijk mee te nemen
 • BPA vrij
 • Extra maatbekers kunnen apart geleverd worden
 • Ideaal voor het bereiden van EasiYo yoghurt

Nadelen:

 • Het duurt langer voordat je yoghurt of kefir klaar is.
EasiYo Yoghurtmaker Rood bestellen
Hansells Stroomloze Yoghurtmaker
Hansells yoghurtmaker

Hansells Yoghurtmaker

Een andere stroomloze yoghurtmaker die we verkopen is de Hansells yoghurtmaker. Deze werkt op hetzelfde principe als de EasiYo yoghurtmaker en moet eerst voorverwarmd worden voordat je yoghurt of kefir maakt. Ook in dit geval duurt het 24 uur voordat de yoghurt klaar is, maar het voordeel is dat je dus niet afhankelijk bent van netstroom. Bij deze yoghurtmaker worden al twee extra maatbekers van 500ml elk bijgeleverd. Handig om de gemaakte yoghurt in de koelkast te bewaren en direct door te gaan met een volgende hoeveelheid yoghurt!

Voordelen:

 • Geen stroomverbruik en dus milieuvriendelijk
 • Handige bewaarbekers worden al bijgeleverd
 • Praktisch vierkant ontwerp
 • Makkelijk schoon te maken
 • Ideaal voor het bereiden van Hansells yoghurt

Nadelen:

 • Yoghurt maken duurt langer dan met een elektrische yoghurtmaker
 • Je bent beperkt tot 1 liter yoghurt per keer. Voor kleine huishoudens kan dit teveel zijn
Hansells Yoghurtmaker bestellen
Severin Elektrische Yoghurtmakers

Severin Yoghurtmakers

Op dit moment hebben we drie Severin yoghurtmakers in ons assortiment. Qua gebruik komen ze redelijk overeen, maar ze hebben evengoed duidelijke verschillen.

Allereerst de overeenkomsten:
Het grote voordeel van deze yoghurtmakers is dat je meerdere, kleine porties van 150 ml elk kunt maken. Ook zitten er deksels op deze potjes zodat je ze direct uit de yoghurtmaker in de koelkast kunt zetten. Er kunnen per keer maximaal zeven potjes in de yoghurtmakers. Maar je kan er dus voor kiezen om er minder in te zetten. Voor het eindresultaat maakt dit geen verschil.

Het bereiden van yoghurt kan op twee manieren:

 1. Meng een zakje yoghurtculturen met een liter melk en roer dit goed door. Verdeel het mengsel vervolgens over de potjes.
 2. Verdeel de inhoud van een zakje startersculturen over de potjes en schenk hier vervolgens de melk bij. Goed doorroeren voordat je de yoghurtmaker start.

Verschillen:
Er zijn ook wat verschillen tussen de drie Severin yoghurtmakers. De belangrijkste zijn:

 1. Type JG 3516 – wordt geleverd met 7 potjes en heeft een memoschijf in plaats van een timer. Neutraal ontwerp.
 2. Type JG 3519 – wordt geleverd met 14 potjes en heeft een memoschijf in plaats van een timer. Neutraal ontwerp.
 3. Type JG 3525 – wordt geleverd met 7 potjes en heeft een timer. Verder is het een mooi strak ontwerp dat niet misstaat in de keuken.

Het grootste voordeel van een Severin yoghurtmaker, ongeacht welk type je kiest, is dat je meerdere kleine porties per keer kunt maken. Zeker als je niet zo veel yoghurt nodig hebt, kan dit een groot voordeel zijn. De JG 3525 heeft ook een timer zodat je zelf in kan stellen wanneer de yoghurtmaker begint. Erg handig als je hem bijvoorbeeld ’s avonds voor het naar bed gaan aan wilt zetten, zodat je ’s ochtends heerlijk verse yoghurt hebt.

Wat mogelijke nadelen aan de Severin yoghurtmakers zouden kunnen zijn dat er meer onderdelen zijn om schoon te maken. Verder is dit soort yoghurtmaker aanzienlijk groter dan bijvoorbeeld de stroomloze EasiYo. Je moet er wel ruimte voor hebben als je hem op wilt ruimen.

Severin Yoghurtmaker bestellen

Conclusie

Je ziet het, keuze genoeg als het gaat om yoghurtmakers. Maar welke je ook kiest, wij garanderen de beste kwaliteit. Ook staan we altijd voor je klaar als je vragen hebt. Wij zijn pas tevreden als jij dat bent, dus vraag gerust als iets onduidelijk is of als je meer informatie wilt.

Reacties (8)

 1. Kim Lavent 4 maanden geleden

  Kan de easyyo vruchtenmix in een elektrische yoghurtmaker met kleine potjes gemaakt worden? Zo ja, hoe doe ik dit dan? Is het de bedoeling dat ik het volledige zakje van 230g in water oplos en het dan over de potjes verdeel?
  Groetjes
  Kim

  • Yoghurt.nl 3 maanden geleden

   Beste Kim,

   Bedankt voor je bericht. Dat is geen probleem. De bereiding is eenvoudig. Meng de easiyo yoghurtculturen in een maatbeker met 800ml water. Verdeel het mengels over de potjes en laat het 12 uur fermenteren.

   Na 12 uur is de yoghurt klaar.

   Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik dit graag.

   Met vriendelijke groet,

   Sophie
   Klantenservice
   Yoghurt.nl

 2. Esther 7 maanden geleden

  Zijn de yoghurtculturen vegan?
  Ik wil yoghurt maken van geitenmelk

  • Yoghurt.nl 7 maanden geleden

   Beste Esther,

   Wij bieden de Cultures for Health veganistische yoghurtculturen aan. Dit zijn volledig vegan culturen. De andere culturen kun je gebruiken in combinatie met geitenmelk en koemelk.

   Groetjes,

   Sophie
   Klantenservice
   Yoghurt.nl

 3. Xamantha 9 maanden geleden

  Is bij elke cultuur die jullie verkopen een yoghurtmaker (op stroom/stroomloos) nodig? Ik wil wel yoghurt maken, maar dat moet wel heel erg simpel zijn, elektrische apparaten of stroomloos zijn bij ons uit den boze.

  • Yoghurt.nl 9 maanden geleden

   Beste Xamantha,

   Bedankt voor je bericht. Dit klopt. Voor de yoghurtculturen dien je de elektrische of stroomloze yoghurtmaker te gebruiken.
   Voor de kefir en karnemelk startersculturen heb je geen yoghurtmaker nodig.

   Ik hoop dat dit antwoord geeft op je vraag.

   Groetjes,

   Sophie
   Klantenservice
   Yoghurt.nl

 4. Pauline 11 maanden geleden

  Is er altijd een jogurtcultuur nodig om in een jogurtmachine jogurt te maken?
  Kan het ook alleen met melk en jogurt?

  • Yoghurt.nl 10 maanden geleden

   Beste Pauline,

   Bedankt voor je bericht! Wij raden om een yoghurtcultuur te gebruiken bij de bereiding. De starterscultuur is nog volledig actief, waardoor het eenvoudig is om zelf yoghurt te maken.

   Ik hoop dat dit antwoord geeft op je vraag.

   Groetjes,

   Sophie
   Klantenservice
   Yoghurt.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Starten met het maken van je eigen yoghurt? Bestel pakket Kwiek!

Bekijken