Gratis verzending vanaf € 55! Voor 22.00 besteld? Morgen bezorgd!

Dikkere yoghurt maken?

Dikkere yoghurt maken?
18 augustus 2016 Yoghurt.nl

Dikkere yoghurt?

Werken met een levend product als yoghurt houdt in dat verschillende factoren van invloed zijn op het eindproduct en dus ook op de dikte. Wat voor jou de juiste structuur is blijft een kwestie van experimenteren. De onderstaande tips helpen je om dikkere yoghurt te maken. Houd hierbij in gedachten dat yoghurt een schenkbaar product blijft en dus niet zo dik wordt als kwark of Griekse yoghurt.

Tips

  • Laat de yoghurt na de bereiding 24 uur opstijven in de koelkast. De yoghurt zal aanzienlijk dikker worden.
  • De allereerste bereiding zal over het algemeen minder dik zijn. Vervolgbereidingen worden dikker.
  • Voeg, na de reguliere bereiding zoals in de gebruiksaanwijzing staat aangegeven, opnieuw kokend water toe aan de yoghurtmaker. Laat de yoghurt staan tot deze dik genoeg is (maximaal nog 12 uur).
  • Soms vormt er zich water/wei bovenop de yoghurt. Verwijder dit voordat je de yoghurt door roert.
  • Voeg 3-4 eetlepels melkpoeder of een ander verdikkingsmiddel toe aan de melk.
  • Kweek door met meer eetlepels dan staat aangegeven op de verpakking.
  • Gebruik minder melk.
  • Hoe vetter de melk, hoe dikker de yoghurt.
  • Gebruik melk op kamertemperatuur.

Wil je minder yoghurt maken?

Met het standaard recept maak je per bereiding 800 ml yoghurt. Met de onderstaande tips kun je eenvoudig minder yoghurt maken.

Tips

  • Enkel bij de eerste bereiding met een nieuw zakje dien je 800ml melk te gebruiken. Bij alle volgende bereidingen kun je de hoeveelheid melk variëren van 400ml tot 800ml. Gebruik 6 eetlepels om door te kweken en pas dit aan indien je de yoghurt te dik of te dun vindt
  • Bewaar na bereiding het gewenste aantal eetlepels yoghurt in de koelkast. Gebruik deze eetlepels binnen 48 uur voor de volgende bereiding.

Reacties (25)

  1. Cunrath 3 maanden geleden

    Hallo! Ik ben de laatste tijd echt gek op yoghurt van geitenmelk. Die yoghurt koop ik bij een geitenmelkerij maar die is nog behoorlijk lopend (eigenlijk vloeibaar als melk…). Welke dikkingsmiddel kan ik gebruiken dat niet op basis is van granen of maïs? Ik dacht aan agar-agar of Johannesbrood. Klopt dat?

    • Yoghurt.nl 2 maanden geleden

      Hallo! Ik zou inderdaad gaan voor Johannes Brood Pitmeel!

  2. Charly 3 jaar geleden

    Ik zou zo graag dikke yoghurt willen met een heel zure smaak. Heb nu biologische melk met eetlepel purnatur yoghurt vermengd op 42 graden en in dekbed 16 uur laten fermenteren. Resultaat: dun en te milde smaak. Wat te doen?

    • Yoghurt.nl 3 jaar geleden

      De yoghurtculturen naturel en bulgaarse stijl geven een milde smaak. Wij combineren deze met een yoghurtmaker. Mocht je dikkere yoghurt willen hebben zou je kunnen doorkweken met meer eetlepels, de bereiding verlengen of een notenmelk zak gebruiken aan het einde van de bereiding om het in te dikken.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Starten met het maken van je eigen yoghurt? Bestel pakket Kwiek!

Bekijken