Gratis verzending vanaf € 55! Voor 22.00 besteld? Morgen bezorgd!

Hoe maak je zelf kaas?

Hoe maak je zelf kaas?

Hoe maak je zelf kaas?

Zelf verse kaas maken is niet moeilijk. Het enige dat je nodig hebt is een van onze complete kaaskits en melk of room.

Algemene tips voordat je begint:

  • Lees eerst alle instructies volledig door om een beeld te krijgen van wat je moet doen.
  • Haal de melk of room uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.
  • Maak je werkplek goed schoon. Niet alleen je aanrecht, maar ook alle benodigdheden als kommen en lepels maak je goed schoon met heet water.
  • Gebruik geen aluminium, koperen of anti-aanbakpannen omdat die kunnen reageren met de melk. RVS pannen en hulpmiddelen zijn het beste. Plastic hulpmiddelen en glas zijn ook prima.
  • Kies de meest verse melk die je kunt krijgen. Koop geen lang houdbare melk.
  • Als je een kleinere hoeveelheid wilt maken dan die je in het bijgeleverde boekje ziet, halveer dan gewoon alle hoeveelheden.
  • Week je kaasdoek 5 minuten in heet water om schadelijke bacteriën te doden.

 

Zo maak je zelf verse kaas:

  1. Kies een recept uit het bijgeleverde boekje en koop de benodigde hoeveelheid melk en/ of room.
  2. Zet alle benodigdheden klaar en zorg dat alles goed schoon is. Zie tips hierboven.
  3. Los het citroenzuur of rennet op in gekookt en afgekoeld water.
  4. Verwarm de melk in een ruime pan tot de aangegeven temperatuur. Gebruik hiervoor de bijgeleverde thermometer. Let op: Op de thermometer staat zowel Fahrenheit als Celsius. Check dat je de juiste temperatuur hebt.
  5. Zodra de melk klaar is, roer je het citroenzuur, rennet en/ of eventuele zout door de melk en roer je het voorzichtig door.
  6. Je zal zien dat de melk van structuur verandert.
  7. Volg de instructies specifiek voor het soort verse kaas dat je wilt maken. Dit verschilt per soort. Lees de stappen rustig door. Kaasmaken heeft geen haast.
  8. Laat de kaas uitlekken met behulp van de kaasdoek als dat van toepassing is. En doe de verse kaas eventueel in de kaasvorm.
  9. Check de instructies hoe lang je de kaas op moet laten stijven en hoe lang hij daarna houdbaar is.
  10. Bewaar de verse kaas in een luchtdichte doos in de koelkast.

Je ziet het, zelf verse kaas maken is niet alleen erg eenvoudig om te doen, het is ook nog eens ontzettend leuk en bevredigend. Je zelfgemaakte kaas smaakt heerlijk en het zal een leuk gespreksonderwerp zijn als je je gasten vertelt dat de kaas die de eten door jou gemaakt is.

Maak kennis met onze kaasproducten

  • Uitverkocht
    Ultieme kaaskit
    Ultieme kaaskit
    36,95

    Ultieme kaaskit

    , ,
    Maak je eigen kaas met de ultieme kaaskit! Hét ideale cadeau voor iedere kaasliefhebber én voor jezelf natuurlijk. Iedere zelfgemaakte kaas heeft zijn eigen karakteristieke en unieke smaak. Voor ieder wat wils dus! Met deze kit maak je eenvoudig zelf:
    • Mozzarella
    • Ricotta
    • Mascarpone
    • Halloumi
    • Feta
    • Schotse Crowdie
    • Labneh
    • Geitenkaas
    • Queso Blanco
    • Paneer
    100% vegetarisch en glutenvrij.
    36,95
    36,95
  • Uitverkocht
    31,95

    Vegan kaaskit

    , , ,
    Deze vegan kaaskit bevat alles wat je nodig hebt om zelf veganistische kaas te maken! Erg leuk om zelf te doen, maar natuurlijk ook erg leuk om als cadeau weg te geven. Iedere zelfgemaakte kaas heeft zijn eigen karakteristieke en unieke smaak. Voor ieder wat wils dus! Met deze kit maak je eenvoudig zelf veganistische varianten van:
    • Mozzarella
    • Ricotta
    • Mascarpone
    • Halloumi
    • Feta
    • Parmezaanse kaas
    Er zijn genoeg ingrediënten om 20 batches te maken. Het is echter niet nodig om alles in één keer te maken. Als je de kit in een droge koele ruimte bewaart gaat het tot wel 1 jaar mee.
    31,95
    31,95
  • KefirKo Kaasmaker (848ml)

    , ,
    Kaasmaker (848 ml) voor de bereiding van kefirkaas. Met deze compacte kaasmaker bereid je in een handomdraai kefirkaas. Het werkt ontzettend eenvoudig: je schenkt verse zelfgemaakte kefir in de kaasmaker en de kaasmaker doet de rest! Je zet het in de koelkast, eventjes wachten en je hebt je eigen zachte kefirkaas! Je kan de kaasmaker ook gebruiken om andere kazen te bereiden (mascarpone, mozzarella, ricotta, etc.).
    32,90

Starten met het maken van je eigen yoghurt? Bestel pakket Kwiek!

Bekijken