Gratis verzending vanaf € 50,-!

Waarom zelf tempeh maken?

Waarom zelf tempeh maken?

Waarom zelf tempeh maken?

Zelfgemaakte tempeh heeft een aantal duidelijke voordelen ten opzichte van tempeh die je in de winkel koopt. Allereerst kunnen we het hebben over de gezondheidsvoordelen van tempeh. Het is rijk aan eiwitten, vitamine B12 en van nature vetarm. Door zelf tempeh te maken profiteer je van al deze voordelen en ben je zelf helemaal in controle over hoe je het precies maakt en wat er in gaat. Geen overbodige conserveringsmiddelen of smaakstoffen!

Verder is zelfgemaakte tempeh erg lekker. Lekkerder dan tempeh die je in de supermarkt kunt kopen. Dit komt omdat het verser is dan wanneer je het koopt, en het niet in plastic verpakt is. Jouw tempeh is daardoor veel natuurlijker en dat proef je. Een goeie tempeh heeft een nootachtige smaak en plezierige textuur die het midden houdt tussen cashewnoten en paddestoelen. En wanneer je het zelf maakt, zul je merken dat per keer de smaak iets varieert. Dit is afhankelijk van de omstandigheden waarin je het maakt. Daarom is het proces van zelf maken erg boeiend en loont het zeker.

En je hoeft overigens niet alleen maar sojabonen te gebruiken bij zelfgemaakte tempeh. Je kunt experimenteren met een mengsel van sojabonen en granen zoals garbanzo, zwarte bonen, aduki bonen en andere peulvruchten die rijk aan eiwitten zijn. Wanneer je dit uit wilt proberen, volg dan de instructies op de pagina “Hoe maak je zelf Tempeh” en pas de fermentatie tijd iets aan.

Als laatste argument waarom zelfgemaakte tempeh een goed idee is, is dat je zelf kunt kiezen wat voor sojabonen je gebruikt. Soja is één van de meest bespoten en bewerkte producten ter wereld en door zelf tempeh te maken, kun je heel eenvoudig kiezen voor biologische en GMO vrije bonen voor het beste resultaat en de meeste gezondheidsvoordelen.

Zelf tempeh maken is dus echt de moeite waard. Het is een gezonde bron van vegetarische eiwitten en kan goed verwerkt worden op verschillende manieren. En met onze startersculturen ben je gegarandeerd van een goed resultaat.

Maak kennis met onze tempehproducten

Starten met het maken van je eigen yoghurt? Bestel pakket Kwiek!

Bekijken