Gratis verzending vanaf € 55! Voor 22.00 besteld? Morgen bezorgd!

Wat is zure room?

Wat is zure room?

Zure room

Zure room is room waar melkzuurbacteriën aan toegevoegd zijn. Hierdoor gaat de room fermenteren, en wordt de room zuurder van smaak én dikker.

Verschil tussen zure room en crème fraîche

Veel mensen denken dat zure room en crème fraîche hetzelfde zijn. Dat is niet zo. Zure room en crème fraîche zijn twee verschillende producten, hoewel ze op eenzelfde manier gemaakt worden. Zure room heeft een vetpercentage van 10% tot 20% en crème fraîche heeft een vetpercentage van 35%. Zure room is door het lagere vetpercentage beter geschikt voor koude gerechten, omdat het sneller schift als het verwarmd wordt.

Een beetje vettigheid is niet verkeerd

Melkproducten gebaseerd op magere melk bevatten weliswaar meer eiwitten, maar zijn ook zuurder van smaak. Volle melkproducten – van volle melk tot room – zijn milder van smaak en hebben daarom minder tot geen zoet nodig om smakelijk gemaakt te worden.

Heerlijk om mee te koken

Zure room heeft een heerlijke smaak en een zijdezachte textuur. Perfect om gerechten mee te verrijken, dressings van te maken of als dip te gebruiken. Met onze startersculturen voor zure room weet je dat je een kwaliteitsproduct in huis hebt waarmee je gegarandeerd de lekkerste zelfgemaakte zure room maakt!

Een beetje vettigheid maakt het eten een stuk smakelijker. Denk hierbij aan broccoli met gesmolten boter, biefstuk gebakken in boter of een stukje brood gedipt in olijfolie. Vet geeft niet alleen een lekker smaak, maar het zorgt ook voor verzadiging. Wanneer je een beetje vet aan de maaltijd toevoegt, heb je langer een verzadigd gevoel.

Maak kennis met onze zure room producten

Starten met het maken van je eigen yoghurt? Bestel pakket Kwiek!

Bekijken