Gratis verzending vanaf € 55! Voor 22.00 besteld? Morgen bezorgd!

Waarom zelf karnemelk maken?

Waarom zelf karnemelk maken?

Op Yoghurt.nl koop je karnemelkculturen, waarmee je eenvoudig zelf karnemelk kunt maken. Waarom zelf karnemelk maken?:

Zelfgemaakte karnemelk is probiotisch. De gezondheidsvoordelen van zelf karnemelk maken zitten hem in het feit dat er in de fabriek alleen melkzuurbacteriën gebruikt worden die de melk verzuren. Onze culturen verzuren de melk niet alleen, ze zijn ook nog eens probiotisch. Probiotica heb je nodig voor een gezond darmstelsel. In je darmen bevinden zich miljarden bacteriën en de truc is om de balans tussen de goede en slechte bacteriën te waarborgen. Zelfgemaakte, probiotische karnemelk is dus een mooie toevoeging op een gezond voedingspatroon.

Zelfgemaakte karnemelk is in allerlei recepten te gebruiken. Je kunt karnemelk ook prima in allerlei recepten gebruiken. Vanwege de smaak, maar ook omdat het zuur in karnemelk goed reageert met baking soda (bicarbonaat), dat vervolgens een gas creëert waardoor bijvoorbeeld cake en pannenkoeken heerlijk luchtig worden. Karnemelk is natuurlijk ook gewoon goed in smoothies, ijs of een saladedressing te verwerken.

Zelf smaak en hoeveelheid bepalen. Als je zelf karnemelk maakt heb je vrijheid in het soort melk dat je wilt gebruiken en de hoeveelheid die je wilt produceren. Met onze startersculturen kun je per dag tussen 400 ml en 1 liter karnemelk maken. Het soort melk dat je gebruikt is ook net wat jij wilt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor halvolle-, volle- of geitenmelk, wat de smaak en textuur van de karnemelk uiteraard steeds veranderd.

Zelf karnemelk maken is leuk. Last but not least. Met de producten van Yoghurt.nl ontdek je hoe makkelijk en leuk het is om zelf karnemelk te maken.

Maak kennis met onze karnemelkproducten

  • Karnemelk

    ,
    Karnemelk startersculturen voor de bereiding van minstens 60 liter karnemelk. De zelfgemaakte karnemelk heeft een heerlijke, lichtzure smaak en is eenvoudig te bereiden. Benieuwd naar hoe je onze Karnemelk maakt? Bekijk de video met bereidingsinstructies. [sf_fullscreenvideo type="text-button" btntext="Video bekijken" imageurl="" imageheight="" imagewidth="" videourl="https://vimeo.com/349409141" extraclass=""]
    11.95

Starten met het maken van je eigen yoghurt? Bestel pakket Kwiek!

Bekijken

Wil je 10% korting?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op jouw volgende bestelling!