Waarom zelf yoghurt maken?
Zelfgemaakte yoghurt is NATUURLIJK
Onze yoghurtproducten zijn 100% biologisch en bevatten de oorspronkelijke yoghurtbacteriën. Deze bacteriën, ook wel yoghurtculturen genoemd, zorgen voor een heerlijke, echte yoghurt smaak. In tegenstelling tot de meeste yoghurtproducten uit de supermarkt bevat onze yoghurt:
- geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen
- geen conserveringsmiddelen
- geen stabilizers
Zelfgemaakte yoghurt is GEZOND
Door zelf yoghurt te maken geniet je van al het goede dat yoghurt in zich heeft. Onze yoghurtproducten bevatten levende yoghurtculturen. Deze levende yoghurtculturen fermenteren met melk, waarbij de lactose in de melk wordt omgezet in goede melkzuren. Deze melkzuren zijn makkelijk te verteren, wat gunstig is voor de darmflora. Afhankelijk van de bereidingstijd wordt de lactose in yoghurt steeds minder.
Onze zelfgemaakte yoghurt zit na bereiding boordevol goede bacteriën en melkzuren en bevat praktisch geen lactose meer. Dit in tegenstelling tot supermarkt yoghurt. Deze yoghurt wordt in een relatief korte tijd bereid en bevat daardoor nog veel lactose.
Zelfgemaakt yoghurt bevat calcium. Calcium draagt onder andere bij aan:
- de normale werking van spijsverteringsenzymen
- het tegengaan van botontkalking
- de goede werking van zenuwen en spieren
Zelfgemaakte yoghurt is VERS
Geen yoghurt is zo vers als zelfgemaakt yoghurt. Elke lepel zelfgemaakte yoghurt bevat miljoenen levende yoghurtbacteriën. Dit in tegenstelling tot de yoghurt uit de supermarkt. Na productie duurt het minstens een week voordat yoghurt in supermarkt schappen beland. Een reis die de meeste melkzuurbacteriën niet overleven. Het verschil in versheid proef je.
Nog niet overtuigd? Hier nog een aantal redenen om zelf yoghurt te maken:
Bestel via onze webshop de yoghurt naturel startersculturen of de startersculturen voor Bulgaarse yoghurt.