Gratis verzending vanaf € 55! Voor 22.00 besteld? Morgen bezorgd!

Waarom zelf yoghurt maken?

Waarom zelf yoghurt maken?

Stap een willekeurige supermarkt binnen en je zal een grote verscheidenheid aan yoghurtproducten vinden: mager, halfvol en uit verschillende windstreken (denk bijvoorbeeld aan Griekse en Bulgaarse yoghurt). Je kunt kiezen uit yoghurt van koemelk, geitenmelk of zelfs kokosmelk of sojamelk. Vervolgens vind je allerlei verschillende soorten en smaken die allemaal een heerlijk ontbijt of tussendoortje beloven. Het is dus best eenvoudig om in de supermarkt aan yoghurt te komen. Waarom dan zou je dan zelf yoghurt maken? Nou, bijvoorbeeld vanwege de volgende vijf redenen:

Zelf yoghurt maken is goed voor je.

Door zelf yoghurt te maken geniet je van al het goede dat yoghurt in zich heeft. Onze startersculturen bevatten een grote diversiteit aan gunstige bacteriën. De meeste yoghurt uit de supermarkt wordt gemaakt met slechts twee verschillende bacteriën: de Lactobacillus Bulgaricus en de Streptococcus thermophilis. Dit zijn de verplichte bacteriën die in yoghurt moeten zitten volgens onze overheid om een gezuurd melkproduct daadwerkelijk yoghurt te kunnen noemen. Met de startersculturen van yoghurt.nl heb je veel meer verschillende gunstige bacteriën in je yoghurt, waardoor je zelfgemaakte yoghurt een mooie toevoeging is op een gezond voedingspatroon.

Zelfgemaakte yoghurt is vers.

Geen yoghurt is zo vers als zelfgemaakte yoghurt. Elke lepel zelfgemaakte yoghurt bevat miljoenen levende yoghurtbacteriën. Dit in tegenstelling tot de yoghurt uit de supermarkt. Na productie duurt het minstens een week voordat yoghurt in supermarkt schappen beland. Een reis die de meeste melkzuurbacteriën niet overleven. Het verschil in versheid proef je.

Zelf smaak en hoeveelheid bepalen.

Als je zelf yoghurt maakt heb je vrijheid in het soort melk dat je wilt gebruiken en de hoeveelheid die je wilt produceren. Onze starterculturen zijn per pakje goed voor tot wel 30 liter yoghurt, maar stellen je ook in staat om bijvoorbeeld per keer slechts een halve liter te maken. Dat is helemaal aan jou. Het soort melk dat je gebruikt is ook net wat jij wilt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor koeienmelk of geitenmelk, rauw of gepasteuriseerd, maar je kunt ook lactosevrije yoghurt maken op basis van sojamelk.

Zelf yoghurt maken is natuurlijk.

Yoghurtproducten uit de supermarkt zitten vol met kunstmatige kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen en stabilisatoren. Dit is anders bij onze producten. Onze startersculturen zijn puur natuur en bevatten het enige wat nodig is om heerlijke yoghurt te maken: yoghurtbacteriën. Deze bacteriën zorgen voor een heerlijke smaak en mooie textuur.

Zelf yoghurt maken is leuk.

Last but not least. Met de producten van Yoghurt.nl ontdek je hoe yoghurt wordt gemaakt en hoe leuk het is om het zelf te maken.

Maak kennis met onze yoghurtculturen

Starten met het maken van je eigen yoghurt? Bestel pakket Kwiek!

Bekijken