Gratis verzending vanaf € 55! Voor 22.00 besteld? Morgen bezorgd!

Wat is yoghurt?

Wat is yoghurt?

Yoghurt komt uit alle windstreken

Yoghurt is een eeuwenoud melkproduct dat je op veel verschillende plekken tegenkomt. Het principe van yoghurt, namelijk het fermenteren van (koe)melk met bacteriën, wordt overal te wereld toegepast. De smaak, textuur en soort bacteriën dat bij de bereiding gebruikt wordt, verschilt per gebied waar de yoghurt vandaan komt. Hier in Nederland is de standaardmethode van yoghurt maken, gebaseerd op twee verschillende bacteriën: de LactobacillusBulgaricus en de Streptococcus thermophilis. Deze bacteriën (culturen) eten de van nature aanwezige melksuikers uit de melk op en geven op die manier de prettige zure smaak en dikke textuur aan yoghurt. Dit proces noemen we fermenteren.

Yoghurt is gezond

Yoghurt is erg gezond. Het bevat namelijk veel probiotica, belangrijke vitaminen, mineralen, en uiteraard eiwitten. Yoghurt is een natuurlijke bron van calcium, proteïne, vitamine B2 en B12. Calcium is onder andere goed voor je botten en proteïne draagt bij aan de groei en het herstel van je spieren. Vitamine B2 en B12 zorgen voor een goede werking van de spijsvertering en het zenuwstelsel. Dagelijks yoghurt nuttigen is dan ook een goede gewoonte!

Licht verteerbaar

Yoghurt is licht verteerbaar: veel mensen kunnen gefermenteerde melkproducten beter verdragen dan ongezuurde melk. Dit komt door de bacteriën in de yoghurt die de lactose omgezet hebben in probiotica. Zelfgemaakte yoghurt zit na bereiding boordevol goede bacteriën en melkzuren en bevat praktisch geen lactose meer.

Zelf yoghurt maken

Door zelf yoghurt te maken geniet je van al het goede dat yoghurt in zich heeft. Zelfgemaakte yoghurt kan er anders uitzien dan yoghurt uit de supermarkt. Aan supermarktyoghurt is namelijk vaak melkpoeder toegevoegd, waardoor je een dikkere yoghurt krijgt. Wanneer je zelf yoghurt maakt, zul je dus mogelijk merken dat de yoghurt minder dik en lobbig is. Dit betekent niet per se dat er iets mis is met de yoghurt. De yoghurtproducten van yoghurt.nl bevatten, in tegenstelling tot de meeste yoghurtproducten uit de supermarkt:

  • – Geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen
  • – Geen conserveringsmiddelen
  • – Geen stabilizers

Maak kennis met onze yoghurtproducten

Starten met het maken van je eigen yoghurt? Bestel pakket Kwiek!

Bekijken