Gratis verzending vanaf € 55! Voor 22.00 besteld? Morgen bezorgd!

Hoe maak je zelf yoghurt?

Hoe maak je zelf yoghurt?

Zelf yoghurt maken is eenvoudig

Tegenwoordig maken we in het Westen steeds minder basisvoedingsmiddelen als brood, kaas, yoghurt en zure groenten zelf. Waarom zouden we ook als het zo eenvoudig in elke supermarkt te krijgen is? Wij vinden dat jammer, want als je zelf dit soort gefermenteerde producten maakt, zorgt dat ervoor dat je het proces, de smaak en de ingrediënten veel meer gaat waarderen.

Yoghurt is een goed product om mee te beginnen wanneer je geïnteresseerd bent in het fermentatieproces en de gezondheidsvoordelen van gefermenteerde voedingsmiddelen. Het is namelijk heel eenvoudig om yoghurt te maken met onze startersculturen van hoge kwaliteit. Het enige dat je nodig hebt is melk naar keuze, startersculturen naar keuze, een yoghurtmaker, een schone glazen pot of fles en een plekje op je aanrecht.

Stappenplan voor zelf yoghurt maken

Zelf yoghurt maken is makkelijk. Je hoeft alleen maar onderstaande stappen te volgen.

  1. Kies het soort melk dat je wilt gebruiken. Wij raden koemelk, geitenmelk, schapenmelk of sojamelk aan. Voor het eindresultaat maakt het niet veel uit of je volle of magere melk gebruikt. Uiteraard is dit wel van invloed op de voedingswaarden. Magere melk is rijker aan eiwitten, maar volle melk heeft een lekkere volle smaak. Dit is dus aan jou.
  2. Vervolgens kies je de starterscultuur. Bij ons kun je kiezen uit Yoghurt Naturel, Bulgaarse Yoghurt, Griekse Yoghurt of Sojayoghurt. Elk van deze producten is goed voor in totaal ongeveer 30 liter yoghurt.
  3. Kies het type yoghurtmaker dat je wil gebruiken: een elektrische yoghurtmaker of stroomloze yoghurtmaker. De elektrische yoghurtmaker heeft als voordeel dat deze een constante temperatuur aanhoudt.
  4. Volg dan de vier eenvoudige stappen op de bijgeleverde gebruiksaanwijzing.

Zie daar, je hebt zojuist zelf yoghurt gemaakt. Zo eenvoudig is het dus om zelf heerlijke, probiotische yoghurt te maken!

 

Maak kennis met onze yoghurtculturen

Starten met het maken van je eigen yoghurt? Bestel pakket Kwiek!

Bekijken