Gratis verzending vanaf € 55! Voor 22.00 besteld? Morgen bezorgd!

Hoe maak je zelf yoghurt?

Hoe maak je zelf yoghurt?

Zelf yoghurt maken is eenvoudig

Tegenwoordig maken we in het Westen steeds minder basisvoedingsmiddelen als brood, kaas, yoghurt en zure groenten zelf. Waarom zouden we ook als het zo eenvoudig in elke supermarkt te krijgen is? Wij vinden dat jammer, want als je zelf dit soort gefermenteerde producten maakt, zorgt dat ervoor dat je het proces, de smaak en de ingrediënten veel meer gaat waarderen.

Yoghurt is een goed product om mee te beginnen wanneer je geïnteresseerd bent in het fermentatieproces en de gezondheidsvoordelen van gefermenteerde voedingsmiddelen. Het is namelijk heel eenvoudig om yoghurt te maken met onze startersculturen van hoge kwaliteit. Het enige dat je nodig hebt is melk naar keuze, startersculturen naar keuze, een yoghurtmaker, een schone glazen pot of fles en een plekje op je aanrecht.

Stappenplan voor zelf yoghurt maken

Zelf yoghurt maken is makkelijk. Je hoeft alleen maar onderstaande stappen te volgen.

 1. Kies het soort melk dat je wilt gebruiken. Wij raden koemelk, geitenmelk, schapenmelk of sojamelk aan. Voor het eindresultaat maakt het niet veel uit of je volle of magere melk gebruikt. Uiteraard is dit wel van invloed op de voedingswaarden. Magere melk is rijker aan eiwitten, maar volle melk heeft een lekkere volle smaak. Dit is dus aan jou.
 2. Vervolgens kies je de starterscultuur. Bij ons kun je kiezen uit Yoghurt Naturel, Bulgaarse Yoghurt, Griekse Yoghurt of Sojayoghurt. Elk van deze producten is goed voor in totaal ongeveer 30 liter yoghurt.
 3. Kies het type yoghurtmaker dat je wil gebruiken: een elektrische yoghurtmaker of stroomloze yoghurtmaker. De elektrische yoghurtmaker heeft als voordeel dat deze een constante temperatuur aanhoudt.
 4. Volg dan de vier eenvoudige stappen op de bijgeleverde gebruiksaanwijzing.

Zie daar, je hebt zojuist zelf yoghurt gemaakt. Zo eenvoudig is het dus om zelf heerlijke, probiotische yoghurt te maken!

 

Maak kennis met onze yoghurtculturen

 • Yoghurt Naturel

  ,
  Yoghurt naturel startersculturen voor de bereiding van minstens 25 liter yoghurt naturel. De zelfgemaakte yoghurt naturel heeft een heerlijke volle, milde en romige smaak en is eenvoudig te bereiden. Voor de bereiding van yoghurt naturel heb je een yoghurtmaker nodig. Wij adviseren je gebruik te maken van de elektrische yoghurtmaker van DCG of Rommelsbacher. Tevens kan je gebruik maken van de EasiYo stroomloze yoghurtmaker. Met deze yoghurtmakers bereid je in een handomdraai je eigen verse yoghurt. Benieuwd naar hoe je onze Yoghurt Naturel maakt? Bekijk de video met bereidingsinstructies. [sf_fullscreenvideo type="text-button" btntext="Video bekijken" imageurl="" imageheight="" imagewidth="" videourl="https://vimeo.com/344055493" extraclass=""]
  11.95
 • Bulgaarse Yoghurt

  ,
  Bulgaarse yoghurt startersculturen voor de bereiding van minstens 25 liter Bulgaarse yoghurt. De zelfgemaakte Bulgaarse yoghurt heeft een heerlijke frisse, zure en romige smaak en is eenvoudig te bereiden. Voor de bereiding van Bulgaarse yoghurt heb je een yoghurtmaker nodig. Wij adviseren je gebruik te maken van de elektrische yoghurtmaker van DCG of Rommelsbacher. Tevens kan je gebruik maken van de EasiYo stroomloze yoghurtmaker. Met deze yoghurtmakers bereid je in een handomdraai je eigen verse yoghurt. Benieuwd naar hoe je onze Bulgaarse Yoghurt maakt? Bekijk de video met bereidingsinstructies. [sf_fullscreenvideo type="text-button" btntext="Video bekijken" imageurl="" imageheight="" imagewidth="" videourl="https://vimeo.com/346354841" extraclass=""]
  11.95
 • Uitverkocht
  4.25

  Yoghurt naturel (probeerverpakking)

  ,
  Yoghurt naturel startersculturen voor de bereiding van minstens 10 liter yoghurt naturel. De zelfgemaakte yoghurt naturel heeft een heerlijke volle, milde en romige smaak en is eenvoudig te bereiden. Voor de bereiding van yoghurt naturel heb je een yoghurtmaker nodig. Wij adviseren je gebruik te maken van de Elektrische Yoghurtmaker. Tevens kunt u gebruik maken van de EasiYo stroomloze yoghurtmaker. Hiermee bereid je in minder dan 5 minuten je eigen yoghurt!
  4.25
  4.25

Starten met het maken van je eigen yoghurt? Bestel pakket Kwiek!

Bekijken